Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Za javne površine 1,2 milijuna kuna

27.12.2011. 23:00
Za javne površine 1,2 milijuna kuna


Za realizaciju svih aktivnosti ove komunalne tvrtke planirano je oko 2,5 milijuna kuna


Za realizaciju Plana rada biogradske komunalne tvrtke Bošana d.o.o. u 2012. godini planirano je oko 2,5 milijuna kuna.
Planom koji je na svojoj zadnjoj sjednici prihvatilo i biogradsko Gradsko vijeće obuhvaćeno je nekoliko djelatnosti – održavanje javnih zelenih površina, čišćenje i održavanje javnih površina, održavanje javne rasvjete te održavanje šahtova oborinske odvodnje. Najveći dio sredstava od čak 1.195.467 kuna s PDV-om predviđena su za održavanje čistoće u dijelu koji se odnosi na čišćenje javnih površina, a koje obuhvaća čišćenje ulica i gradskih plaža, javnih površina, uporabu čistilice te odvoz kontejnera s javnih površina. Za radove na održavanju javnih zelenih površina utrošit će se 899.973 kuna, dok se za obavljanje radova na održavanju javne rasvjete planira utrošiti oko 376.533 kuna. Za čišćenje šahta oborinske odvodnje s odvozom materijala na odlagalište te zamjenu postojećih rešetki i poklopaca predviđen je iznos od 39.542 kune. Zahvaljujući preustroju čišćenja i odvoza komunalnog otpada u Biogradu je zadnjih nekoliko godina sve više reda.
Izdan je poseban priručnik o postupanju s otpadom, a dobila su ga sva biogradska domaćinstva. Za Biograđane je veliku promjenu značilo uvođenje odvojenog prikupljanje komunalnog otpada te odlaganje glomaznog otpada na za to poseban prostor u kampu Sv. Dominik. Svaki je početak težak pa nove navike u odlaganju otpada u Biogradu ni do danas nisu zaživjele u potpunosti. Ipak, znatan napredak na tom planu ne može se zanijekati.
Naime, slažu se i žitelji i gosti Biograda, čistoća i urednost gradskih ulica i zelenih površina zaslužuju svaku pohvalu.