Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Božić u srcima “povljanskih tića”

Autor: Z L

27.12.2012. 23:00
Božić u srcima “povljanskih tića”


Zajedno smo izradili pravu štalicu i osmislili pravi božićni ugođaj. Ponekad i odrasli mogu stvoriti svoje ideje baš kroz to malo ljudsko biće, istaknula je odgojiteljica Ana Vičević


U povodu božićnih blagdana, u dječjem vrtiću u Povljani održana je priredba “Božić u našim srcima”.
Na sam Badnji dan održana je božićna priredba u Dječjem vrtiću Povljanski tići u Povljani. Predstavu je osmislila odgojiteljica Ana Vičević, a djeca su se u svoje uloge uživjela kao pravi kazališni glumci, ponosno s treptajem u srcu pokazujući svojim roditeljima i rodbini ono što je urodilo plodom njihove odgovornosti i ozbiljnosti. Kroz igrokaz su prikazali Isusovo rođenje, Mariju, Josipa, pastire i anđele.
– Zajedno smo izradili pravu štalicu i osmislili pravi božićni ugođaj. Kroz svoju maštu djeca zaista mogu napraviti svašta. Ponekad i odrasli mogu stvoriti svoje ideje baš kroz to malo ljudsko biće, istaknula je odgojiteljica Ana Vičević.
U neizmjernoj i bezuvjetnoj ljubavi razbuktao se dječji žar dok su pjevali malenom Isusu prigodne pjesme “Djetešce nam se rodilo”, “Radujte se narodi” uz klavirsku pratnju studentice Marije Vičević.
Igrokaz je završio riječima: „Neka se Bog rodi u našim srcima. Sretan i blagoslovljen Božić svima!”, uz želju da vlada mir u cijelom svijetu.
Nakon predstave male je Povljance posjetio Djed Božićnjak. Sreća se na dječjim licima nije mogla skriti. Mališani su uživali kroz zabavu i ples.
– U jednom trenutku sam imala osjećaj kao da će ih Djed Božićnjak odnijeti sve na Sjeverni pol. Hvala svima koji su pomogli da dječja radost bude u punom jeku. Naša obaveza i jest razvijati dijete u slobodi u kojoj je ono središte našeg svijeta. Igra i ljubav bez granica – zaista je lijepo biti dijete, zaključila je odgojiteljica Ana.
Pokrovitelj ovog prigodnog programa bila je Općina Povljana s načelnikom Ivicom Pogorilićem.
Bio je ovo i odličan način da Općina pokaže kako vodi brigu o svojim mališanima, a oni su uzvratili na najljepši mogući način.