Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Polagana smrt bez premca

Autor: Čedo Fabulić

27.12.2012. 23:00
Polagana smrt bez premca


U restoranu Špar na Boriku održan je zanimljiv boćarski spektakl. Naime, koplja su međusobno ukrstili četiri najbolja muška sastava s tradicionalnog muškog turnira “Memorijal Janko Špar” protiv četiri najbolja sastava sa prvog nedavno održanog ženskog turnira. Kod muškaraca to su bili Piloti (Nenad Šoša, Vijeko Sorić, Bedo Babec, Željko Mičić, Duško Lakić), Špar (Maden Špar, Elvis Bilaver, Zdenko Jadrijev, Jadranko Matana), Papilon (Tome Katalinić, Mišo Marinković, Zdenko Buljat, Željko Viduka) i Polagana smrt (Mete Breulj, Nikica Lepur, Ive Knežević, Joško Magaš), a kod žena pobjednice ženskog turnira Babe (Elda Matešić, Duška Kanjer, Branka Prišlin, Mirjana Mrkić), Relaks (Kristina Mustać, Ana Markulin, Jagoda Ivica, Ankica Rogić), Šigurece (Edita Mičić, Marina Vukoša, Milena Nikolovski, Vesna Stipić) i Fortis (Jadranka Drča, Tatijana Marasović, Slavica Pavić, Oktavia Troskot).
Igralo se nokaut sistemom pa su tako muškarci protiv žena u četiri partije slavili u sve četiri. Špar je sigurnom igrom pobijedio Šigurece 21:10, Papilon u opuštajućoj partiji ekipu Relaksa sa 21:3, Piloti su nadvisili Fortis pobijedivši 21:3, dok je Polagana smrt “pomela” Babe pobijedivši sa 21:3. Ipak se pokazalo da su muški sastavi iskusniji i “premazani svim mastima”, što je prevladalo na ovom (na našim prostorima, a i šire) zaista rijetkom mješovitom turniru, ali su zadarske boćarice pokazale da se mogu uspješno nositi s majstorima zahtjevnog zoga u Šparu.
U obračunu muških sastava Špar je u polufinalu pobijedio Papilon 21:18, a Polagana smrt je spustila na zemlju momčad Pilota pobijedivši ih sa 21:14. U finalu Polagana smrt je bila brža od momčadi Špara pobijedivši ih s uvjerljivih 21:11, a član pobjedničke momčadi Mate Breulj proglašen je za najboljeg igrača turnira. Uz iće, piće i na koncu pjesmu zaista su se svi, igrači i gledatelji dobro zabavili, što je najbitnije.