Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osumnjičeni 42-godišnjak izazvao dva požara pa se sukobio s policijom

29.03.2021. 09:51


Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i prisila prema službenoj osobi.
Naime, sumnjiči ga se da je u noći s petka na subotu u Povljani, na području Stare Povljane namjerno izazvao dva požara s materijalnom štetom, koja su ugasili vatrogasci.
Nadalje, u sklopu kriminalističkog istraživanja kod njega su pronađeni i oduzeti predmeti za koje se sumnja da potječu od izvršenja kaznenog djela (plastična kanta, upaljač, tkanina), a prilikom postupanja isti je verbalno i fizički sprječavao policijske službenike u obavljanju služenih radnji.
Protiv 42-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te prisile prema službenoj osobi. 


Izazivanje požara i u Gračacu
U subotu u mjestu Kijani (Gračac) na otvorenom prostoru, 31-godišnjakinja je palila travu i korov, uslijed čega je vatra izmakla kontroli te se proširila i zahvatila suhu travu i raslinje.
Požar su ugasili vatrogasci, te tom prilikom nije nastupila materijalna šteta, a 31-godišnjakinja je sankcionirana novčanom kaznom sukladno Županijskoj odluci i mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru