Zemljište u Poljicima namijenjeno za zgradu javne namjene

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Glavne teme sjednice kupnja zemljišta i stanje u DVD-u
Planiramo kupiti zemljište u Poljicima, u neposrednoj blizini škole i igrališta. Napravljena je procjena terena od sudskog vještaka i cijena kvadratnog metra je 31 euro. Na terenu planiramo izgradnju zgrade javne namjene koja bi služila mještanima Poljica za njihove potrebe. Dio prostora bismo namijenili za trgovinu, caffe bar ili za nekakve društvene ili sportske aktivnosti, kazao je načelnik Vrsi Luka Perinić
Zemljište u Poljicima koje se namjerava kupiti

Prošli tjedan održana je sedma sjednica Općinskog vijeća, prva u 2022. godini, na kojoj su nazočili svi vijećnici. Na sjednici su bili načelnik Luka Perinić, pročelnik Marko Rončević i voditeljica Odsjeka tajništva Ivana Milutin. Predsjednica Općinskog vijeća Josipa Maraš predložila je dnevni red s devet točaka, a načelnik Perinić zatražio je nadopunu s točkom o kupnji zemljišta u Poljicima. Nakon verifikacije zapisnika s prethodne sjednice, predsjednica Vijeća otvorila je Aktualni sat na kojem je načelnik u kratkim crtama predstavio novosti i projekte općinske vlasti.

Općina bez uvida u financije DVD-a

- Uskoro očekujemo suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za projekt rekonstrukcije školske zgrade. Rekonstrukcija će obuhvaćati dogradnju tri nove učionice s pripadajućim popratnim prostorijama i igraonicom te jednodjelnom školskom športskom dvoranom, zadržavajući postojeću katnost, kazao je načelnik Perinić te dodao kako se uskoro očekuje dovršetak izrade projekta za dječji vrtić i kako sve napreduje prema ranije zacrtanim ciljevima.
U nastavku Aktualnog sata, vijećnik Ivan Perinić uputio je načelniku pitanje o stanju u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vrsi, koje ne izlazi na intervencije i koje trenutačno postoji samo na papiru.
- Situacija nije dobra, nemamo uvid u financijsko stanje DVD-a, a prema našim saznanjima, ne održavaju se sjednice Skupštine. Cilj nam je da Društvo što prije profunkcionira, tako da radimo na sazivanju izvanredne Skupštine. Svake godine izdvajamo financijska sredstva za DVD, a u slučaju nepogode ne možemo računati na njih. Situacija je uistinu nepovoljna i očekujem kako ćemo uskoro riješiti taj problem, naglasio je načelnik Perinić.

Plan upravljanja imovinom, Vrška vila

Nakon Aktualnog sata, sjednica je nastavljena usvajanjem godišnjeg plana upravljanja imovinom za ovu godinu, analizom stanja sustava zaštite i spašavanja na području općine Vrsi te prihvaćanjem financijskog plana dječjeg vrtića Vrška vila za 2020./2021. godinu. Na kraju sjednice, raspravljalo se o kupnji zemljišta u Poljicima, a načelnik je objasnio svrhu te kupnje.
- Planiramo kupiti zemljište u Poljicima, u neposrednoj blizini škole i igrališta. Napravljena je procjena terena od sudskog vještaka i cijena kvadratnog metra je 31 euro. Na terenu planiramo izgradnju zgrade javne namjene koja bi služila mještanima Poljica za njihove potrebe. Dio prostora bismo namijenili za trgovinu, caffe bar ili za nekakve društvene ili sportske aktivnosti. Svakako, čekamo ideje i sugestije Poljičana, ali i svih ostalih, rekao je Perinić.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)