Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Održana donatorska večera za štićenike Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

29.04.2019. 16:26
Održana donatorska večera za štićenike Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov


Općina i Turistička zajednica Sv. Filip i Jakov u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov u petak su u sklopu Festivala cvijeća u večernjim satima organizirali donatorsku večeru kako bi se prikupila sredstva za opremanje jedne od soba za štićenike koji se nalaze unutar ovog centra.


– Kako su potrebe Centra za rehabilitaciju velike te kako iz godine u godine raznim projektima nastojimo poboljšati naše usluge i kvalitetu života naših štičenika, ovim putem se puno zahvaljujem svima vama na vašem dolasku te na ovoj predivnoj organizaciji čiji je cilj pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Večerašnji događaj je “točka na i” dvogodišnjem prikupljanju sredstava za opremanje i uređenje senzorne sobe. Još jednom hvala svima koji su tome sudjelovali, rekla je na samom početku ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, Barbara Čirjak.
Donatorska večera započela je izvedbom šibenskog slavuja Marka Škugora, a sve prisutnim se obratila i državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marija Pletikosa.
-Dragi domaćini, gosti i uzvanici, sve vas srdačno pozdravljam te ovim putem općini Sv. Filip i Jakov i svima vama prenosim velike pozdrave premijera Andreja Plenkovića i ministrice Nade Murganić. Večaras mi je velika čast biti ovdje s vama, prvenstveno jer sam već dugi niz godina prijatelj s ovom ustanovom ali i s vašom općinom, čije socijalne usluge iz godine u godinu sve više rastu te dosežu dosta veliku razinu, rekla je Marija Pletikosa.
Senzorna soba, za koju su se prikupljaju sredstva je multisenzorni prostor koji se koristi kako bi osobama s teškoćama senzorne integracije osigurali dodatnu senzornu stimulaciju ili reducirali senzorne podražaje.To je primarno prostor koji smiruje i koji kod osobe stvara osjećaj sigurnosti, ali se jednako koristi i u svrhu poticanja učenja i socijalne interakcije te smanjivanja nepoželjnih ponašanja što dovodi do konačnog cilja senzorne sobe – poboljšanja kvalitete života osobe. Senzorne sobe omogućuju osobama koje zbog teškoća u senzornom funkcioniranju ne mogu slobodno istraživati svijet, da u sigurnom i zaštićenom okruženju uče i stječu iskustva.
Uplatom iznosa prema vlastitim mogućnostima na IBAN: HR 9823900011100014288, poziv na broj HROO 6631 (Opis: donacija za senzornu sobu) pomažete Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov u kupnji opreme za Snozelen – senzornu sobu.