Mjesečno 50 kuna za najam kadrovskih stanova u Biogradu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Gradsko vijeće Biograda poziva na podnošenje zahtjeva za stanove
Do sada smo po posebno prihvatljivim uvjetima za službene potrebe neophodnim kadrovima dodijelili dva od devet gradskih stanova. Jedan je dodijeljen liječnici Specijalne bolnice za ortopediju, a drugi nastavniku likovne kulture u OŠ Biograd. Neophodno nam je potreban građevinski inženjer te profesor matematike.U tijeku je poziv za dodjelu stanova, kazao je Knez
Velimir BRKIĆ
Kadrovski stanovi u POS-ovim zgradama na Grandi

Kadrovski stanovi u vlasništvu Grada Biograda na Moru privukli su veliku pažnju hrvatskih građana, djelatnika deficitarnih zanimanja i medija. A kako i ne bi kad za mjesečni najam u potpunosti novog stana treba skupiti ttek nepunu dječju šaku kovanica, odnosno po jednu kunu mjesečno za jedan metar četvorni stana. Za dvosobni stan površine 45,66 m2 potrebno je mjesečno imati tek 46 kuna, a za trosobni od 67,94 m2 nepunih 68 kuna.
- Stanovi po posebno prihvatljivim uvjetima za službene potrebe mogu se davati u najam na pet godina kadrovima neophodnim u gradu Biogradu, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda.

Dodjela stanova za službene potrebe

Jedini način, kaže on, da ljude zadrže ili dovedu je da im po nadasve prihvatljivim uvjetima osiguraju stanove.
- Kadrovski stanovi su za potrebne gradske kadrove bez riješenog stambenog pitanja, za zaposlene u ustanovama iz područja zdravstva, kulture i školstva, zaposlenima u županijskom Upravnom odjelu za opću upravu na radnom mjestu za izdavanje građevinskih dozvola i ostalih dokumenata prostornog uređenja, sa sjedištem rada u Biogradu na Moru, kao i kadrovima u deficitarnim zanimanjima koja kao takva budu utvrđena godišnjim preporukama HZZ-a, istaknuo je Knez.
Na biogradskoj Donjoj Grandi izgrađeno je ukupno 36 POS-ovih stanova. Podijeljeno je ukupno 27 stanova, dok ostalih devet stanova ostaje u vlasništvu Grada Biograda koji će ih koristiti za smještaj deficitarnih, neophodnih kadrova.
- Grad je devet stanova platio 4,6 milijuna kuna plus što je prethodno besplatno osigurao zemljište, izradio dokumentaciju i doveo infrastrukturu. S time smo spasili projekt izgradnje stanova iz Programa poticane stanogradnje (POS), istaknuo je Knez.
Na javni poziv koji je Grad Biograd raspisao prije nekoliko mjeseci prispjelo je šest zahtjeva za »dodjelu stanova za službene potrebe«.

Više ne treba »trbuhom za kruhom«

- Do sada smo dodijelili dva stana. Jedan je dodijeljen liječnici Specijalne bolnice za ortopediju, a drugi mladom nastavniku likovne kulture u OŠ Biograd. Poneki kandidati su, nažalost, u posljednji trenutak odustali. Međutim, u svom naumu ne odustajemo, štoviše još smo jači i uporniji, kazao je Knez.
Više i nije vijest da naši liječnici i medicinske sestre odlaze trbuhom za kruhom u inozemstvo. Međutim, vijest je da liječnici hrle u ovaj hrvatski kraljevski grad u centru Jadrana kad vide koliko se plaća četvorni metar stana.
- Treba istaknuti kako imamo četvero djelatnika, putnika iz Splita, dvojicu novih. Međutim, oni i dalje putuju i zadovoljni su, kao i njihove obitelji i naši pacijenti. Stan je prihvatila nova pedijatrica, a treba nam još kadrova, novi i gotovo sasvim besplatni stanovi ih čekaju, a mi ih dočekujemo raširenih ruku, kazao je Mate Kutleša, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd.

Poziv za dva dvosobna stana

Srednja škola Biograd traži profesora matematike, a Osnova škola Biograd profesora trube.
- Profesor trube nam je potreban za rad na Odjelu Glazbene škole pri OŠ Biograd koja ima 78 učenika, ali i za Gradsku glazbu Biograd koja preko 110 godina djeluje u društvenom i kulturnom životu grada, rekao je Joško Brtan, novi ravnatelj biogradske škole.
Po principu »jedna kuna za jedan metar četvorni«, Gradsko vijeće Grada Biograda prethodnih dana je objavilo drugi po redu poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu stanova za službene potrebe. Riječ je o dva dvosobna stana neto korisne površine 45,66 m2, koja se sastoje od hodnika, kupaonice, spavaonice, kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka, terase i parkirnog mjesta.

Novi POS-ovi stanovi na Torovima

- Neophodno nam je potreban građevinski inženjer za izdavanje građevinskih dozvola u Upravnom odjelu za opću upravu te profesor matematike u Srednjoj školi Biograd, kazao je Knez dodajući kako imaju najave dvojice kandidata, a natječaj je u tijeku.
- Ako želimo povećati broj stanovništva, zadržati ili privući novi kvalitetan kadar nema vremena za čekanje. Na Kosi - zapad iznad Jadranske magistrale, poznatim Torovima, zapadno od crkve sv. Ivana Krstitelja u tijeku je ishođenje dokumentacije za izgradnju novih zgrada s POS-ovim stanovima, istaknuo je Knez, zaključivši kako su do sada u Biogradu na Grandi izgrađena čak 54 POS-ova stana.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno