Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

LOŠ SVIBANJ Puno otkazanih rezervacija zbog nestabilnog vremena

29.05.2019. 13:14
LOŠ SVIBANJ Puno otkazanih rezervacija zbog nestabilnog vremena


Katastrofa! – tom je rječju opisao mjesec svibanj, predsjednik Udruge iznajmljivača privatnog smještaja za Zadar i Zadarsku županiju Daniel Radeta dodajući, kako je promet gostiju čak 50 posto manji, nego u isto vrijeme prošle godine.
– Riječ je o gostima koji se uglavnom odlučuju na "last minute" ponude odnosno, putovanja u zadnji trenutak i upravo zbog toga pomno prate vremensku prognozu. I kad vide kakva je prognoza, onda se rezervacije otkazuju, tako da je zapravo čak i ovogodišnji travanj, bio bolji od ovoga mjeseca. Bilo je puno otkazanih rezervacija i na to je jako utjecalo ovo nestabilno vrijeme, rekao je Daniel Radeta.


Ugostiteljima pao promet
Ispričao je kako se svi iznajmljivači žale, a osim njih,  žale se i mnogi drugi koji se bave uslužnim djelatnostima vezanim uz turizam, pa tako i ugostitelji koji također, ovise o vremenu.
– Svi su se već odavno pripremili za sezonu. Svi su štekati vani. Ugostitelji u centru grada s kojima sam također, u svakodnevnom kontaktu, kažu mi da im je promet jako loš. Neki su mi rekli da im je promet lošiji čak i do 80 posto nego lani u isto ovo, vrijeme. No, ono što opet želim ponoviti i naglasiti i što nam je svima koji se bavimo ovim poslom dodatna, otežavajuća okolnost osim vremena na što nažalost, ne možemo utjecati – to je i nedostatak sadržaja. Mi smo praktički u sezoni, a gostima se ništa ne nudi, ogorčen je Radeta.


Kronični nedostatak sadržaja
Prozvao je Turističku zajednicu Grada da ne radi ništa i da još uvijek nema osmišljen program za sezonu.
– Mi nismo u predsezoni, mi smo u sezoni. Što ćemo ponuditi gostima, koje sadržaje? Nije dobro, zaključio je Radeta te je još ispričao kako ga znaju nazvati i pitati za savjet oni koji tek kreću u "avanturu" pod nazivom otvaranje apratmana te da im je on počeo savjetovati da "igraju na sigurno".
– Na kraju, kako stvari stoje – bolje se okrenuti studentima i onima koji traže apratman ili stan na dulje vrijeme. Bolje cjelogodišnji siguran najam, nego se baviti iznajmljivanjem apartmana na ovaj način kad ovisiš o Gradu, turističkoj ponudi i vremenu, zaključio je Radeta.