Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Andrej Plenković: “Nema nedodirljivih i naša poruka je jasna: dosta je korupcije!”

29.05.2020. 14:10


Premijer Andrej Plenković u intervjuu Media servisu komentirao je današnja uhićenja u velikoj akciji USKOK-a vezanoj za gospodarski kriminal.
“Ja znam o tome onoliko koliko je javnost obavijestila policija. U svakom slučaju, riječ je o akciji koja je plod neovisnog i samostalnog djelovanja pravosudnih i policijskih tijela, kako i treba biti.
Politika naše vlade, mene osobno i Hrvatske demokratske zajednice je stalna, kontinuirana i beskompromisna borba protiv korupcije.
Ukoliko u ovim istragama se pokaže da je netko učinio neko kazneno djelo, za to treba odgovarati, bez obzira na ime i prezime i bez obzira na stranačku pripadnost.
Nema nedodirljivih i naša poruka je jasna: dosta je korupcije”, poručio je u Intervjuu tjedna Media servisa premijer Andrej Plenković.
MUP je potvrdio da je u tijeku akcija uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.
Među uhićenima su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i državna tajnica u ministarstvu uprave te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, potvrdili su izbori bliski istrazi.
Mediji navode da su među uhićenima i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva Darka Horvata te HDZ-ova Ružica Njavro, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede.