Općine Poličnik, Bibinje, Gračac i Sali dobile ukupno 1,8 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
DEMOGRAFIJA - Uručeni ugovori za sufinanciranje poboljšanja uvjeta u dječjim vrtićima
Autor: 
Na svečanosti su uručeni ugovori za 15 vrtića gradovima i općinama s područja Dubrovačko-neretvanske, Istarske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te Zadarske županije
Vedran SITNICA/ZL
Svečanost uručivanja održana je u Centru za razvoj i edukaciju Poličnik

 U Centru za razvoj i edukaciju Poličnik održana je svečanost uručivanja Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini koju je organizirao Središnji državni ured za demografiju i mlade. Svečano uručivanje ugovora održalo se jučer, a uručenju su prisustvovali zadarski župan Božidar Longin, njegov zamjenik Šime Vicković te načelnik općine Poličnik Davor Lončar, kao i mnogi drugi načelnici i gradonačelnici, potpisnici ugovora. Na svečanosti su uručeni ugovori za 15 vrtića gradovima i općinama s područja Dubrovačko-neretvanske, Istarske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te Zadarske županije.

Ulaganje u prvu stepenicu obrazovanja

Lončar se zahvalio Središnjem uredu za demografiju i mlade na potpori i sredstvima koja su dobili za izgradnju i opremanje dječjih vrtića.
- Zahvaljujem u ime svih svojih kolega na potpori i sredstvima za opremanje dječjih vrtića, vjerujem kako svi ovdje težimo tomu da djeca imaju adekvatan prostor i svaka pomoć dobro dođe da možemo osigurati dobru skrb za našu djecu, rekao je Lončar.
Župan Zadarske županije istaknuo je kako su osnivači vrtića gradovi i općine, ali se i Županija uvijek trudi pružati potporu u izgradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata jer je skrb za najmlađe njihov prioritet.
-To je dio našeg programa demografske obnove rekao je Longin te na kraju dodao kako se samo zajedničkim snagama može preokrenuti negativan demografski trend pritom se zahvaljujući uredu za demografiju i mlade što su prepoznali važnost ulaganja upravo u prvu stepenicu odgojno-obrazovnog sustava kojim započinje uspon u svijet učenja.
Čestitao je Longin i zadarskim općinama, Poličnik, Bibinje, Gračac i Sali koje su ovim projektom dobile ukupno oko 1,8 milijuna kuna sredstava za svoje vrtiće, a čije su ugovore preuzeli načelnici Davor Lončar, Šime Sekula i Zoran Morović.
- Njima, ali i ostalim općinama, želim da ostvarenje planiranih i sufinanciranih projekata bude obavljeno s uspjehom i u zadanim rokovima. Djelatnicima svih vrtića želim uspješan rad, a mališanima puno veselja, zaključio je Longin.

Zadarskoj županiji najviše sredstava

U ime Središnjeg državnog ureda prisutnima se obratio voditelj samostalne službe za programe i projekte Marin Šarlija koji je predstavio poziv za projekt na kojeg se prijavilo preko 171 gradova i općina.
- Naš poziv je glasio na 34 milijuna kuna, a s obzirom na sredstva koja smo imali uspjeli smo sufinancirati 103 vrtića, prepoznali smo njihovo značenje i uloženi trud. Iznimno smo zadovoljni što smo u ovim izazovnim vremenima uspjeli smoći snage da izravno iz državnog proračuna raspodijelimo sredstva i nagradimo vaš kontinuirani rad da poboljšate životne uvjete onih najmanjih u vašim općinama i gradovima, rekao je Šarlija te dodao kako Središnji državni ured ne staje već nastavlja s provođenjem projekata.
Šarlija je također pohvalio Zadarsku županiju kao županiju koja je dobila najviše sredstava, kao i općinu Poličnik gdje je pojedinačno uloženo najviše sredstava, na što su okupljeni bili iznimno ponosni.


103

dječja vrtića diljem Hrvatske sufinanciraju
se ovim projektom

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno