Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadar dobio prvi kružni tok

Autor:

28.06.2008. 22:00
Zadar dobio prvi kružni tok


Da je upravo kružni tok jedino pravo rješenje prometnih problema na Relji, odavno je konstatirano, a konačnu realizaciju tog projekta željno su iščekivali prvenstveno vozači koji se ovih dana još uvijek navikavaju na još jedno prometno pravilo
Prije gotovo tjedan dana jedan od najprometnijih zadarskih kvartova, odnosno Relja, konačno je dobila prometno rješenje koje će uvelike pridonijeti izbjegavanju tamošnjih prometnih čepova. Riječ je, naime, o kružnom toku koji je uređen ispred Trgovinskog centra na Relji na križanju ulica Petra Svačića i Polaćište.
Poznato je, naime da je ovaj zadarski kvart po mnogočemu specifičan te možda prometniji od drugih dijelova grada i to prvenstveno zbog prisustva brojnih objekata koje su svi Zadrani gotovo svakodnevno primorani posjećivati.
Primjerice, na Relji je glavna pošta, potom tržnica poznatija kao “mala pijaca” na kojoj se opskrbljuju svi građani, a ne samo stanovnici Relje. Također, u neposrednoj blizini je i spomenuti Trgovinski centar, Inina benzinska crpka te diskoklub “City club Forum” zbog kojih su prometne gužve, zastoji i čepovi popraćeni nervozom vozača, a osobito u vrijeme ljetnih vrućina, svakodnevica.
Da je upravo kružni tok jedino pravo rješenje prometnih problema na Relji, odavno je konstatirano, a konačnu realizaciju tog projekta željno su iščekivali prvenstveno vozači koji se ovih dana još uvijek navikavaju na još jedno prometno pravilo.
S obzirom, naime, da se zadarski vozači do sada nisu imali priliku susresti s ovim novim prometnim pravcem, postoji vjerojatnost zabune prilikom ulaska u kružni tok, stoga se iz Policije upućuje apel da se pri vožnji ovom dionicom poštuju prometni znakovi i pravila.
Također, završetkom uređenja Ulice Polačišće, ova je prometnica dvosmjerna, odnosno iz ulice Polačište moguće je ići i na Ulicu Franje Tuđmana što do sada nije bilo moguće, pri čemu je po izlasku na Ulicu Franje Tuđmana vozačima obvezan smjer skretanje udesno.