Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šimičević: Nadamo se zlatu u Londonu

28.06.2012. 22:00
Šimičević: Nadamo se zlatu u Londonu


Dolazak reprezentacije iskoristili su u Županijskom rukometnom savezu te su igračima i stručnom vodstvu “kauboja” darovali knjigu Rukomet u Zadru i okružju autora Drage Marića
Neobična konferencija za novinare na kojoj su glavnu ulogu imala – djeca. Slavko Goluža i Igor Vori, izbornik i kapetan hrvatske rukometne reprezentacije, jučer su u Hostelu Zadar na Puntamici pred sobom, uz poneki novinarski mikrofon, imali sudionike Kampa Hrvatskog rukometnog saveza za mlade igrače. Hrvatski reprezentativci slobodan dan na sedmodnevnim pripremama u Zadru iskoristili su za dolazak u Kamp koji se u tri tjedna održava u Zadru. U tijeku je drugi tjedan Kampa u kojem je trenutačno reprezentacija mlađih kadeta među kojima je i Dino Bukva, član Zadra, koji igra na poziciji desnog krila. Iz Zadarske županije u Kampu kao predavač sudjeluje Zvonimir Petrović, biogradski trener. Dolazak reprezentacije iskoristili su u Županijskom rukometnom savezu čiji je predsjednik Rade Šimičević igračima i stručnom vodstvu “kauboja” darovao nedavno objavljenu knjigu Rukomet u Zadru i okružju autora Drage Marića. Iz HRS-a također nisu bili “kratke ruke”, pa su svoje domaćine u Hostelu nagradili zahvalnicama i plaketama koju je dobio i Grad Zadar “bez čijeg doprinosa ne bi bilo moguće organizirati Kamp”, kako je to izjavila Lidija Bojić-Čačić, voditeljica Kampa.
– Očekujem da će ova suradnja nastaviti i dalje – izjavila je Bojić-Čačić i dodala da će kroz Kamp proći oko 550 djece.
Goluža i Vori nisu imali mnogo toga za reći, uostalom nije ni bilo vrijeme za velike analize i razmišljanja o onome što Hrvatsku čeka na Olimpijskim igrama u Londonu. Što se od hrvatskih igrača u britanskoj prijestolnici očekuje najbolje je definirao Rade Šimičević:
– Mi očekujemo zlato, a dobra bi bila svaka medalja.
I doista bila bi. Slažu se s tim u stručnom stožeru, premda Goluža ne voli tako daleko razmišljati. Tako je na pitanje koga bi Hrvatska željela u četvrtfinalu Igara izbornik odgovorio:
– O tom potom!
Došli su u Kamp i Ivan Ninčević i Josip Valčić, Zadrani koji su u konkurenciji 20 igrača koji se nadaju odlasku na Igre. Petorica igrača s aktualnog popisa ostat će kući, a do konačne Golužine odluke svi se nadaju ulasku na popis od 15 igrača koji će tražiti put do treće hrvatske olimpijske medalje. Vidjeli smo jučer u Kampu i Željka Žuru, dugogodišnjeg vrijednog tajnika RK Zadar, Krešimira Donđivića iz ŽRS-a… Uopće, bilo je to lijepo rukometno druženje s jednom željom – neka Kamp i dogodine bude u Zadru.