Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Izložba 30-ak razglednica u Znanstvenoj knjižnici

28.06.2017. 22:00
Izložba 30-ak razglednica u Znanstvenoj knjižnici


Izložba koju organizira Udruga osoba oštećenog sluha Zadar prodajnog je karaktera. Prikupljena sredstva će ići za daljnji rad udruge
Trideset razglednica Zadra od srijede krasi zidove Znanstvene knjižnice Zadar. Riječ je o petoj izložbi koju u istom prostoru organizira Udruga osoba oštećenog sluha Zadar te je svojevrsni presjek dosadašnjih postava.
– Izložba je organizirana u sklopu rada udruge, odabrali smo najzanimljivije fotografije, uključujući radove poznatih zadarskih fotografa poput Brkana, Mrlje, Karavide, Kucelina… Jedan dio postava je u čast Krešimira Ćosića, fotografije koje su nam ustupili njegova supruga Ljerka i Drago Marić, na čemu im se, kao i ostalim autorima, najtoplije zahvaljujemo, naglasio je tajnik udruge Miki Savić.
U ime knjižnice okupljene je pozdravila zamjenica ravnatelja Marijana Senkić-Klapan, poželjevši im svima dobrodošlicu.
Kako ne govore znakovni jezik, njihovo je obraćanje okupljenima prevodio tumač za znakovni jezik, a treba naglasiti i to da je izložba prodajnog karaktera. Prikupljena sredstva će ići za daljnji rad udruge.
Savić dodaje kako je prioritet udruge zaposliti svoje članove, s obzirom da osobe oštećena sluha u svakodnevnom životu nailaze na brojne prepreke, među ostalim i na probleme pri zapošljavanju.
Udruga inače broji 90 članova, a tajnik ističe da su zadovoljni radom, kao i potporom županijskih i gradskih institucija.