Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Oproštaj od 142 osmaša, učenik generacije Leo Sikirić

30.06.2018. 06:49
Oproštaj od 142 osmaša, učenik generacije Leo Sikirić


U OŠ Šimuna Kožičića Benje jučer su se na dodjeli svjedodžbi svečano oprostili od 142 osmaša. Pozdravnu riječ uputila je pedagoginja Anita Ivanišević.
– Pripala mi je ova lijepa dužnost da vas sve pozdravim u ime stručnorazvojne službe naše škole. Čestitam vam svima na uspješnom završetku  osnovnoškolskog obrazovanja. Nadam se da ćete svoju osnovnu školu  nositi u lijepom sjećanju. Želim vam svima sve najbolje u budućem životu, da se upišete u srednju školu koju želite. Budite uvijek pozitivni, hrabri, trudite se i borite da uspijete u životu, a na kraju svakog dana ne zaboravite ostati dobri i pošteni ljudi, rekla je Ivanišević.
Nakon njezine riječi proglašeni su najbolji učenici po razredima. Njima je ravnatelj Marko Marin uručio simbolične nagrade. Ujedno, Marin  je iskoristio priliku čestitati svim osmašima na uspjehu i istodobno je  zahvalio svim profesorima od prvog do osmog razreda koji su utkali svoje znanje u njihov uspjeh.
Prije dodjela nagrada ravnatelj je zaželio svim učenicima da se upišu  onu srednju školu koju žele, te da budu dobri i primjerni učenici kao i  sve prethodne generacije škole Š. K. Benje.
Inače, Leo Sikirić je najbolji u svom, 8.c razredu (razrednik Ante Knez),  a ujedno je i proglašen učenikom generacije. Ostali nagrađeni su Antonela Matulović  8.a (razrednica Lidija Lazanja), Mirna Ivanković 8.b (razrednica Andriana Ramov), Anđela Šantić 8.d (razrednica Natali Vešligaj), Marin Jurišić 8.e (razrednica Vladislava Sudinja) i Matija Librenjak  8.f (razrednica Žana Bilišić).
U ime učenika riječi zahvale profesorima i ravnatelju uputio je učenik  8. e razreda Marin Jurišić.
– Najduži period školovanja je iza nas, no znamo da na obrazovanju  treba raditi cijeli život. Hvala vam, profesori, što se te nam dali temelj na  kojem ćemo graditi stube do uspjeha, kazao je Marin Jurišić.
Kratku svečanost u školi uveličao je Roko Merlo koji je nastupio i na  nedavno održanom Glazbeno-plesnom festivalu Benja festu. Svjedodžbe za ostale razrede Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje bit će  podijeljene u četvrtak, 5. srpnja. (bp)