Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sabina Glasovac u tajnoj skupini za smjenu predsjednika SDP-a

30.06.2018. 07:00
Sabina Glasovac u tajnoj skupini za smjenu  predsjednika SDP-a


Šef SDP-a, Davor Bernardić, već danima iščekuje peticiju za  svojom smjenom koju su pokrenuli članovi stranke nezadovoljni njegovim radom. Pod motom "Doli Bero, živio Peđa" počelo je prikupljanje  potpisa najistaknutijih SDP-ovaca predvođenih dopredsjednikom stranke Peđom Grbinom i predsjednikom organizacije Krapinsko-zagorske  županije, Sinišom Hajdašem Dončićem.
U pokušaju njegove smjene sudjeluju neki članovi Predsjedništva  SDP-a, tri stranačka gradonačelnika i nekoliko općinskih načelnika, ali i   desetak saborskih zastupnika. Prema neslužbenim informacijama iz  stranke, među njima je i saborska zastupnica iz Zadra, Sabina Glasovac,  koja već dulje vrijeme otvoreno kritizira šefa stranke.
Da ne podržava njegov rad postalo je jasno još početkom prošle godine kada je izostala sa sastanka organiziranom povodom njegova dolaska  u Zadar, pravdajući se bolešću, no tih je dana viđena na večeri u Splitu  udruge "Pozitiva" Ranka Ostojića.
S kritikama je nastavila sve ovo vrijeme, a Bernardiću se najotvorenije  suprotstavila u ožujku kada mu je poručila: "Glasat ću za Istanbulsku  konvenciju. Pa kome pravo, kome krivo. Nema te sile koja će me natjerati  da glasujem protiv snažnije prevencije i zaštite žena od nasilja. Ljudska  prava ne smiju biti poligon za politikantstvo", napisala je tada Glasovac,  prkoseći odluci rukovodstva stranke o tome da SDP neće glasati za Istanbulsku konvenciju.
Glasovac smo stoga pitali je li i ona na listi imena za smjenu predsjednika stranke, no nije nam htjela odgovoriti. U stranci neslužbeno saznajemo da je to stoga što je popis još uvijek tajna te će imena biti objelodanjena nakon predaje peticije Bernardiću.
Naime, peticijom s pedesetak imena dio članstva želi ga natjerati ga da  sam podnese ostavku, nakon čega bi se birao novi predsjednik.