Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Noć je bila vrlo teška, no vratit ćemo se još jači

29.06.2021. 07:45


Tako blizu, a tako daleko. Tim bi se riječima najbolje mogla opisati sudbina KK Diadora koji je u finalu doigravanja za prvaka Druge muške lige Jug s pola koša poražen od makarske Amfore. Nakon prvog susreta koji je rezultatom 66:73 pripao Zadranima, u uzvratu u Jazinama slavili su gosti i s ukupnih 137:136 dobili priliku za ulazak u Prvu mušku ligu.
– Prvu utakmicu smo odigrali vrlo dobro te smo u nekim dijelovima i sami sebe iznenadili. Kroz trku i energiju dolazili smo do otvorenih šutova koje smo pogađali te smo osigurali lijepu prednost pred uzvrat. U Zadru smo popustili pod pritiskom, što nije ni čudno znajući da su nam nositelji igre momci od 22 godine koji su se kroz osvajanje lige željeli potvrditi samima sebi i cijeloj zadarskoj košarkaškoj javnosti. Amfora je uspjela umrtviti naš ritam i uvesti nas u igru pet na pet, što je iskusni Mladen Primorac vješto kažnjavao – kazao je Tomislav Kabić.
Imala je Diadora krajem treće četvrtine plus devet, što je u kombinaciji sa sedam poena prednosti iz prvog susreta Zadranima davalo ugodnih 16 koševa viška, no manjak iskustva i prevelika želja dovele su do porasta nervoze pa »Entuzijasti« nisu uspjeli zatvoriti utakmicu na željeni način. Žal ostaje, ali glave nisu klonule.
– Noć je bila jako teška, neki momci su i suzu pustili, no sve je to dio sazrijevanja i smatram da će nas ovo spremiti za stvari koje nas čekaju u budućnosti i da ćemo izaći još jači. Diadora će zadržati svoj identitet i uvjeren sam da će uz takav pristup i rezultat doći kada za to bude vrijeme – naglasio je Kabić.


Minute bunila
Nakon završetka dramatičnog okršaja na parketu je došlo do gužve i naguravanja košarkaša Diadore i Amfore koja je eskalirala s nekoliko udaraca i naganjanjem po parketu.
– Kada se u nešto da cijelo srce nekada se ne uspije zadržati potrebna razina sportske kulture i ponašanja, što nikako ne može biti opravdanje za ono što smo vidjeli. Došlo je do naguravanja te je dio službenog osoblja oba kluba ušao na parket smiriti situaciju, no i oni su bili »vruća srca« pa smo vidjeli dvije-tri minute pravog bunila. Srećom, na kraju smo svi došli sebi i međusobno si čestitali. Momci iz Amfore su nakon svega izašli na parket i dobili pljesak čitave momčadi i okupljenih gledatelja – kazao je Kabić.