Milanović na summitu NATO-a ismijavao Vladu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika katarina.ergovic
PREDSJEDNIK REPUBLIKE
Autor: 
Ovdje treba netko biti na ovim sastancima, to ti je dužnost. Ne moraš biti u mom društvu, ali netko treba predstavljati Vladu, rekao je Zoran Milanović
N1/NL
Predsjednik Zoran Milanović

U Madridu se održava dvodnevni summit NATO-a na kojem sudjeluje i predsjednik Republike Zoran Milanović. NATO usvaja novi Strateški koncept za narednih 10 godina, prima Finsku i Švedsku u članstvo.

“Donijet ćemo odluku na samitu da pozovemo Švedsku i Finsku da postanu članice i to brzinom koja dosad nije viđena”, rekao je novinarima na početku drugog dana samita u Madridu glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

“Više sam na švedskoj nego turskoj strani”

Predsjednik Milanović po dolasku na summit odgovarao je na pitanja novinara.

“Finska i Švedska trebaju dobiti pozivnicu, vidjet ćemo što će biti s tim u drugom roku, pretpostavka je da će sve biti u redu, ali nikad se ne zna, ali to znate i bez mene”, rekao je Milanović na početku svoga obraćanja pa je nastavio odgovarati na pitanja novinara.

“Ja sam više puta ponovio i u telefonskom razgovoru finskom predsjedniku, ovdje nema ničeg osobnog što se mene tiče, to su države koje ispunjavaju visoke kriterije, ovo što Turska traži od njih je dosta.

Ja sam tu principijelno više na švedskoj nego na turskoj strani, vidjet ćemo kako će se ta stvar razvijati dalje, hoće li biti neki monitoring, to je teško reći.

Moj je platni razred Hrvatska i njezini interesi, makar i pogriješio”, rekao je Milanović.

Nema tu nikakvih tajni koje javnost ne bi smjela čuti, dodaje.

“Ja sam govorio o problemi BiH, koja je sigurnosni problem i nešto što nam život u susjedstvu čini nestabilnim i lošim i što ugrožava barem pola milijuna državljana EU-a, što su Hrvati u BiH, i želim da se to riješi. Tko je čuo, čuo je i ja puno dalje od toga ne mogu”, rekao je Milanović.

“Možda zvuči cinično, ali…”

Ovdje postoje dvije vrste ljudi, koji znaju jako malo ili nimalo, rekao je Milanović.

“S tim ljudima zna se tko može raditi i tko koristi njihovo vrijeme već godinama da im približi problem s kojim Hrvatska živi i s kojim je suočena.

Ti koji ne znaju ništa su manji problem, oni su većina, s njima se može raditi, pričati, odgovarati im na pitanja. Nekolicina je naprosto zatucana u svojim predrasudama i fiksovima koje će biti malo teže promijeniti, ali na tome treba raditi.

A u nekim situacijama, kao što je bila ova 23. na sastanku Vijeća kad su Ukrajina i Moldova dobile status kandidata, a BiH čvrgu, to je situacija u kojoj država koristi pravo veta i dobili bi ga svi.

Ovako je BiH dobila prazna obećanja”, rekao je Milanović.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)