Sokol: Čekamo rezultate policijskih izvida

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zamjenik županijskog državnog odvjetnika o istrazi u KK Zadru
Neovisno o bilo kome u gradu, insinuacijama i zaključcima da je sve očigledno jasno, ne može se donijeti odluka prije provođenja izvida i dok ne dođe dokumentacija i obave se obavijesni razgovori sa svima s kojima je to potrebno učiniti, kaže Sokol
Zvonko KUCELIN/ARHIVA ZL
Denis Sokol

Nakon što su vijećnici Akcije mladih, Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač, iznijeli niz optužbi na račun bivšeg direktora KK Zadra i vlasnika hotela ZaDar Igora Musapa, na Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru provjerili smo u kojoj je fazi istraga.

Naime, Pupić Bakrač u priopćenju medijima za »nesposobnost, ili bolje rečeno nečinjenje« prozvao je Policijsku upravu zadarsku i Državno odvjentištvo RH, poručujući kako je nesposobnost »u slučaju afere smještaja igrača u hotelu ZaDar frapantna, za svaku osudu i sankcioniranje odgovornih«. Iako je istraga tek započela, vijećnik Akcije mladih javnosti poručuje kako je »situacija jasna da jasnija ne može biti«:

«Političke igre protiv HDZ-a«

- Da institucije sistema normalno funkcioniraju, o ovome ne bi trebalo dalje govoriti ni upozoravati, već bi pravna država odradila svoje. Kako tome nije tako, moram javnosti ukazati na određene stvari i okolnosti. Igor Musap kaže da Rubešu može biti sram, da je otkazao rezervacije i izašao KK Zadru u susret. Također kaže da se u špici sezone soba može iznajmiti za 400 eura. Prvo, ako kaže da bi Rubešu trebalo biti sram, trebalo je reći da bi trebalo biti sram i sve ostale vijećnike koji su izrazili svoje negodovanje ovim »poslovnim angažmanom« uključujući i one HDZ-ove. Drugo, njegove tlapnje o otkazivanju rezervacija i materijalnim gubicima nakon što mu je uplaćeno pola milijuna kuna su priče za idiote, u njih valjda nitko normalan ne može povjerovati, navodi Pupić Bakrač, ističući kako je i sam iznajmljivač apartmana te je netočno da se soba može iznajmiti za 400 eura na noć bilo kada, pa i u srcu sezone, pogotovo one opterećene koronom, poručio je Pupić Bakrač, prozivajući nadležne pravosudne institucije da »ovakve stvari metu pod tepih«. Još nevjerojatnije je da, nakon što su pojedini igrači iskazali da nisu bili u tom hotelu, a njihova imena su na računu, institucije sistema su i dalje trome, ništa ne poduzimaju, tvrdi županijski vijećnik u priopćenju.

Vlasnik hotela ZaDar Igor Musap je nakon ovih riječi najavio tužbu protiv njega i stranačkog kolege Ante Rubeše, odbacujući optužbe za navodne malverzacije s računima za hotelski smještaj igrača. Musap je jučer izjavio da su ove optužbe »gluposti i laži protiv Košarkaškog kluba Zadar«:

- Tu nema apsolutno ničega, sve ovo što rade Pupić Bakrač i Rubeša političke su igre protiv HDZ-a i kao takve za mene, koji nisam član niti jedne stranke, nevažne. Ali za ove naprasne laži slijedi mu tužba za klevetu, najavio je u našem listu vlasnik hotela.

Najprije analiza činjenica

Pravnu, i jedinu relevantnu stranu ovog slučaja, stoga smo provjerili na Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru Denisom Sokolom, zamjenikom županijskog odvjetnika.

- Neovisno o bilo kome u gradu, insinuacijama i zaključcima da je sve očigledno jasno, ne može se donijeti odluka prije provođenja izvida i dok ne dođe dokumentacija i obave se obavijesni razgovori sa svima s kojima je to potrebno učiniti. Nakon toga donijet će se zaključak o tome postoji li osnovana sumnja na učin djela ili ne, a ako ne postoji, predmet će staviti ad acta. Ako netko sumnja na kazneno djelo, neka podnese kaznenu prijavu, što je i obveza svakog građanina, a pogotovo odgovornih osoba, pa tako i onih u Košarkaškom klubu Zadar. Dakle, odluku ćemo donijeti nakon analize činjenica, a sada se čekaju rezultati dodatnih izvida koje će provesti policija u odnosu na nove okolnosti koje je predsjednik Nadzornog odbora iznio u javnost i po kojima policija posupa, kazao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika za naš list.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno