Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Otok Pag – sve prepoznatljivija turistička meka

Autor:

28.07.2008. 22:00


Ulaganjem u hotelske kapacitete i sadržaje, slažu se mnogi turistički djelatnici, Pag je dobio kvalitetniju turističku sliku pa samim time i znatno bolju predsezonu i posezonu. Svakako treba naglasiti da je pravi turistički bum u privlačenju turista mlađe dobi “naj mooving” plaža na Jadranu – Zrće
Prema podacima turističkih zajednica gradova Paga i Novalje te Općina Kolan i Povljane na otoku Pagu trenutačno ima gotovo 30 tisuća turista, te još toliko vikendaša. Taj podatak potvrđuje kako je već krenula špica turističke sezone, a ovog vikenda očekuje se povećanje za oko 10 posto turističkog prometa.
Prema podacima gradske turističke zajednice na području grada Paga boravi oko 11.000 turista, a u najviše ima Nijemaca, Talijana, Slovenaca, Čeha, Slovaka i Francuza. Na području grada Novalje trenutačno ima oko 12.000 turista, dok ih je na području općine Kolan oko 4.200, a u Povljani oko 1.700.
Najveći broj gostiju, gotovo 60 posto njih, smješten je u privatnim apartmanima i sobama. Po popunjenosti slijede kampovi te hoteli i pansioni.
Po kvalitetnom hotelskom smještaju na otoku prednjači grad Pag, koji u svojoj ponudi nudi oko 400 ležaja visoke kategorije s čak 4 zvjezdice te još 400 ležaja u hotelima s tri zvjezdice. Naime, u gradu Pagu nalazi se čak 6 hotela, a svi oni nude zanimljive sadržaje za goste, a dva su hotela  opskrbljena i s wellnes centrima.
Ulaganjem u hotelske kapacitete i sadržaje, a kako se slažu mnogi turistički djelatnici, Pag je dobio kvalitetniju turističku sliku pa samim time i znatno bolju predsezonu i posezonu. No, svakako treba naglasiti da je pravi turistički bum u privlačenju turista mlađe dobi “naj mooving” plaža na Jadranu – Zrće, gdje se nalazi niz atraktivnih klubova koji nude 24-satnu zabavu. Tu su i ostali noćni i zabavni klubovi na otoku kao što su Vanga, Peti magazin i Olimpico centar u Pagu. Na otoku svakako ima i sadržaja za nešto stariju i ozbiljniju klijentelu. U gradu Pagu gotovo svakog dana ima živa svirka na trgu ili na rivi, održavaju se koncerti klapa, ozbiljne glazbe, kazališne predstave, a izložbeni prostori su otvoreni po cijeli dan. Kulturnih događanja ima u Novalji, Povljani i Kolanu, stoga svaki gost koji dođe na Pag zabavu za svoj gušt može naći u gotovo svakom otočnom mjestu ili gradu.
Mnogi gosti se slažu da Pag ima još zanimljivosti kao što su atraktivne biciklističke staze koje se protežu po otoku u dužini od oko 140 kilometara, niz teniskih i ostalih sportskih terena, dobrih restorana, zanimljivih konoba i kafića. U svakom slučaju, turistički kapaciteti na Pagu rade punom parom, a u pogonu su gotovo svi resursi kako bi se od turizma na Pagu dobro zaradilo te privuklo još više turista.