Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Imenovanje Renate Peroš

28.07.2010. 22:00
Imenovanje Renate Peroš


Na samom početku sjednice bit će podneseno Izvješće Mandatnog povjerenstva o provedenim dopunskim izborima za članove Županijske skupštine Zadarske županije i utvrđivanju mandata člana Županijske skupštine Zadarske županije
Na sutrašnjoj sjednici Skupštine Zadarske županije naći će se čak 40 točaka dnevnog reda. Od toga se velika većina – od 14. do 40. točke, odnosi na davanje, oduzimanje ili raspisivanje natječaja za koncesioniranje na pomorskom dobru.
Na samom početku sjednice bit će podneseno izvješće Mandatnog povjerenstva o provedenim dopunskim izborima za članove Županijske skupštine Zadarske županije i utvrđivanju mandata člana Županijske skupštine Zadarske županije.
Raspravljat će se i o izmjena i dopunama Proračuna Zadarske županije za 2010. kojima će proračunska sredstva biti smanjena za 6,440.000. Tako će umjesto prvotno predloženih 191.000.000 kuna izmjenama i dopunama županijski Proračun za 2010. godinu iznositi 184.560.000 kuna.
Pred vijećnicima će se naći i zahtjev Kazališta lutaka Zadar kojemu treba suglasnost osnivača za kreditno zaduženje u iznosu od 11 milijuna kuna.
KLZ također od Zadarske županije traži i jamstvo za osiguranje dugoročnog kredita u visini glavnice od 11 milijuna kuna i pripadajuće kamata od 4 posto.
Sveučilištu u Zadru ima namjeru ići u rekonstrukciju i adaptaciju zgrade u Ulici Šime Vitasovića br. 1 (stara Tehnička škola) te se Zadarskoj županiji obratilo sa zahtjevom za izdavanjem suglasnosti za provođenje navedenih aktivnosti.
Projektantska procjena investicije iznosi 28.261.175 kn.
U rekonstrukciju svoje poslovne zgrade želi ići i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, koji od Zadarske županije traži suglasnost na idejni projekt rekonstrukcije poslovne zgrade Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područni ured Zadar tzv. “socijalnog”.
Među zanimljivije točke dnevnog reda spada i ona kojom se odlučuje o novoj ravnateljici Narodnog muzeja Zadar. Upravno vijeće Muzeja za novu ravnateljicu predlaže Renatu Peroš. Uz Peroš na natječaj se javila još Karmen Travirka Marčina.