Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Fortuna sve pomela

29.07.2021. 07:03


Na Malonogometnom turniru Ruševac pobjednički pehar osvojila je momčad sukošanskog kafića Fortuna, koja je u finalu s 5:2 svladala sastav Titovi bori i tako naslijedila lanjske pobjednike iz Cose nostre. U sjajnom finalu na poluvremenu je bio rezultat 2:1 za Fortunu da bi u posljednjih osam minuta Titovi bori umjesto vratara u igru uveli igrača, propustili nekoliko prigoda što je Fortuna iz kontri kaznila s tri zgoditka.
Za treće mjesto odlučivali su šesterci, u ruletu sreće Kasijan nije imao sreće, uspješniji je bio sastav Basket Aši, sastavljen od, kako to samo ime otkriva, košarkaša. Kasijan, kojeg je predvodio malonogometni virtuoz Robertom Grdovićem (47), bivši hrvatski reprezentativac s 40 zgoditka iz 60 susreta, na šesterce je izgubio i polufinalni susret s Fortunom. Za utjehu sudjelovali su na dvije zasigurno najljepše utakmice, ljepotice turnira, na polufinalnoj s Fortunom i s Titovim borima za treće mjesto. Bolji poznavatelji futsala znaju da su se u Sukošanu dolazila natjecati najbolja imena hrvatske futsal reprezentacije. Međutim, sve veće i sve zahtjevnije novčane nagrade dovele su do petogodišnjeg gašenja turnira. Oživljen je prošle godine, a ove je bilo šest momčadi, sve iz Sukošana. Igralo se sustavom 5+1, svatko sa svakim. U polufinalu se igralo, prvi sa četvrtim, te drugi s trećim u redoslijedu. Turnir na sukošanskoj Areni, tik do mora, organizirao je NŠK Zlatka luka na čelu s Marinom Devićem i Dragom Raspovićem. Suci su bili Josip Barić iz Poličnika i Robert Dijan iz Sukošanu. Sve uz fascinantnu bakljadu.


Finale


FORTUNA 5 – TITOVI BORI 2
FORTUNA: Hrvoje Dražić, Roko Dević 1, Luka Ročak 1, Martin Dijan, Luka Pavić, Josip Pavić, Franko Bilaver, Filip Sentić 2. Lucijan Labus. Voditelj: Toni Martinac.
TITOVI BORI: Lucijan Dijan, Jakov Bičić, Filip Smolić, Franko Aralica, Marin Grdović 1, Marin Dijan 1, Šime Raspović, Nino Grdović. Voditelj: Josip Dijan.