Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vijećnik Zubčić o radu Opće bolnice i Uprave za ceste

29.07.2021. 12:10


U prostorijama SDP-a održana je konferencija za medije na temu "Izvješća javnih ustanova" s posljednje sjednice Županijske skupštine. O toj temi više je govorio županijski vijećnik Jure Zubčić koji se osvrnuo na rad dvije javne ustanove – Opću bolnicu Zadar te Županijsku upravu za ceste.
– Bolnica je u dugovima, nešto manje od 112 milijuna kuna, a u planu sukcesivnoga manjka se ne vidi kako će se to smanjiti. Osim toga, mogu dokazati i da su kršili zakon, tvrdi Zubčić referirajući se na predizbornu kampanju u kojoj su Branko Dukić i Božidar Longin snimali spotove u Općoj bolnici Zadar.
– Nigdje u financijskim izvješćima nije vidljivo da su platili korištenje prostora Poliklinike dok je meni rečeno kako taj prostor ne mogu dobiti besplatno već mi je poslana i ponuda, rekao je Zubčić, pozivajući se na ponudu koju je dobio od ravnatelja Željka Čuline. Osim rada bolnice Zubčić je komentirao i svoje vijećničko pitanje postavljeno Branku Kutiji, ravnatelju Županijske uprave za ceste na Županijskoj skupštini o održavanju cesta u zimskim uvjetima. Kako tvrdi Zubčić, izvješće o organizaciji i pripravnosti kapaciteta za zimsku službu ne poklapaju se na polugodišnjem i godišnjem izvješću te je na aktualnom satu tražio pojašnjenje.
– On ne mora na pitanje odgovoriti meni, već poreznim obveznicima čijim je novcima to plaćeno, rekao je Zubčić te dodao kako mu ostavlja prostor da dostavi dokumente, inače, kaže Zubčić, bit će primoran drugačije reagirati.