Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

VAKANZA Entuzijasti i drugi put obranili titulu

29.08.2020. 16:57


Finalnom utakmicom Entuzijasta i Mul Gray Bara završeno je 13. uzastopno izdanje jedinstvenog vaterpolo turnira VAKANZA Zadar. Pehar pobjednika ponovno je došao u ruke Entuzijasta koji su tako postala druga momčad od osnutka turnira s tri osvojena naslova (uspjelo je to i sastavu Nesvrstani), no Entuzijasti su prvi koji su povezali tri titule zaredom. Finalni dvoboj bolje je otvorio Mul Gray Bar koji je uz nekoliko sjajnih obrana Ivančeva te pogotkom zaključio prvu četvrtinu minimalnim vodstvom 1:0. Uslijedilo je buđenje Entuzijasta koji preko Zvone Lakoša, Nine Pinčića i Aleksandra Raića okreću utakmicu na svoj mlin te pored nekoliko promašenih zicera Mul Gray Bara dolaze do vodstva 5:3 nakon tri odigrane četvrtine. U posljednjoj dionici utakmice nastavlja se revija promašaja te pogotkom Nina Pinčića iz peterca, Entuzijasti stavljaju točku na i, ne samo utakmice već i cijelog turnira. Poražene finaliste Mul Gray Bar nosili su trostruki strijelac Marijan Šunjo te vratar Ivančev.
– Svi smo stvarno presretni što smo treću godinu u nizu osvojili VAKANZU, kao da smo se preplatili na ovaj trofej, no moram reći da smo imali iznimno zahtjevno finale protiv Mul Gray Bara. Oni su krenuli odlično u prvoj četvrtini, trebalo nam je vremena da se razbudimo i u nastavku utakmice smo pokazali da smo bolji i kvalitetniji. Zahvaljujem se cijeloj momčadi na odličnom turniru i naravno dolazimo sljedeće godine po četvrtu titulu – kazao je Nino Pinčić, strijelac posljednjeg gola u finalu koje je Entuzijaste stavilo na vrh vječne liste pobjednika popularnog amaterskog vaterpola turnira u Zadru.
U utakmici za treće mjesto, momčad Bože sačuvaj došla je u premijernom nastupu do bronce pobijedivši rezultatom 8:3, neobjašnjivo lako, momčad Skoko/Čeko/Vučko/Leko. Neporaženi do Apios Fantastic Foura, sastav SČVL izgubio je prethodno u polufinalu od Entuzijasta ne pruživši otpor koji se očekivao s obzirom na prikazanu igru u dosadašnjem dijelu turnira. Četvrto mjesto za njih, ali ujedno i velika pohvala od strane organizatora i ljudi koji su pratili turnir za ponašanje, sportski duh i sve prikazano u i izvan igrališta Kontra vitra. Ovakve momčadi su uvijek dobrodošle i poželjne na turniru jer nose sa sobom »duh VAKANZE«. Kod protivnika, ponovno se istakao četverostruki strijelac Luka Žunić koji je sa tim postignutim golovima postao i prvi strijelac turnira sa 20 pogodaka, a u utakmici je imao pomoć u odličnom Marku Mijoloviću koji je doslovno zaključao svoja vrata. Ovogodišnje izdanje VAKANZA turnira ostat će upamćeno po koronavirusu koji je uvelike utjecao na mnoge stvari, ali turnir se unatoč svemu održao 13. godinu zaredom. Trebale su se ove godine održati i četvrte Olimpijske igre od početka održavanja VAKANZA turnira, ali su čak i one otkazane. Nakon 13 godina, osnovna škola za VAKANZU je završila te turnir kreće u smjeru Svjetskog amaterskog kupa koji se premijerno trebao odigrati ove godine, ali iz dobro znanih razloga premijera je pomaknuta na sljedeću godinu.


 


Finale
MUL GRAY BAR       3
ENTUZIJASTI       6




(1:0,1:3,1:2, 0:1)
Sudac: Antun Goreta. Delegat: Danijel Rimanić Cuni.
MUL GRAY BAR: Ivančev, Košta, Peroš, Maričić, Tokić, Mitrović, A. Šunjo, Jurinić, Basioli, M. Šunjo 3, Klarica. Trener: Antonio Tolić.
ENTUZIJASTI: Curač, N. Pinčić 2, Strgačić 1, Lakoš 2, M. Pinčić, Negro, Raić 1. Trener: Mate Končurat.


 


Za treće mjesto
SČVL       3
BOŽE SAČUVAJ       8


(0:2,1:2, 0:2, 2:2)
SKOKO/ČEKO/VUČKO/LEKO: Čizmin, Nekić, K.Radoš, Romić 2, Bek, Marđetko 1, B. Radoš, M. Gvozden, Turopoljac. Trener: Branko Turopoljac.
BOŽE SAČUVAJ: Mijolović, V. Dukić 1, Grdović 1, Kutija 1, Žunić 4, Sorić 1, B. Dukić. Trener: Leonard Veleslavić.
 


Gatara: Od sljedeće godine idemo s WAKANZOM
Organizacija 13. izdanja VAKANZE odradila je svoj posao za čistu peticu iako je koronavirus latentno prijetio. Istaknuo je taj moment i Borut Gatara, prvo ime ovog tradicionalnog zadarskog turnira koji će sljedeće godine doživjeti neke promjene.
– Unatoč problemima sa COVID-19 pandemijom, VAKANZA je dokazala da se može prilagoditi i oduprijeti najvećim izazovima. Trinaest izdanja uzastopce čine ovaj turnir jedinim od rijetkih sportskih događaja koji se bez prekida igra već 12 godina. Da nije sve loše u broju 13 dokazuje i najava sljedećeg izdanja VAKANZE, 2021. godine uz premijerni World Amateur Cup – WACANZA. Pohvale idu svim ekipama sudionicima na poštenoj borbi, sportskom nadmetanju i respektu protivnika i igre, a posebna zahvala ide na adresu suca Antuna Gorete koji je besprijekorno vodio cijeli turnir – kazao je Gatara.
 


Najbolji strijelci


2008. Mario Marić (Scudetto)
2009. Paolo Tičina (CB Dišpet)
2010. Ante Rubeša (Vojnički B.)
2011. Nino Bojmić (Nesvrstani)
2012. Stipe Kuliš (Nesvrstani)
2013. Nino Bojmić (Nesvrstani)
2014. Dino Pavić (Sukošan) i Ante Šoša (Preko)
2015. Božo Brkić (Sukošan)
2016. Antonio Letinić (Reptili)
2017. Luka Matacin (Pinac Preko)
2018. Marko Denković Kraljev (Reptili)
2019. Marin Šegvić (Titanici)
2020. Luka Žunić (Bože sačuvaj)
 


Finala
2008. Bullet team – Vista bar 6:5
2009. CB Dišpet – Veli Iž 7:6
2010. Nesvrstani – Vojnički B. 5:3
2011. Vojnički B. – Nesvrstani 8:7 (3:3)
2012. Vojnički B. – Uskok 4:2
2013. Nesvrstani – Uskok 11:12 (4:4)
2014. Nesvrstani – Sukošan 1:2
2015. Croccante team – Sukošan 5:6
2016. Reptili – Nesvrstani 2:4
2017. Pinac Preko – Mamma mia NL 4:2
2018. Entuzijasti – Reptili 3:2
2019. Entuzijasti – Reptili 7:2
2020. Entuzijasti – Mul Gray Bar 6:3
 
 


Najbolji
Strijelac: Luka Žunić (Bože sačuvaj, 20 golova)
Vratar: Filip Ivančev (Mul Gray Bar)
Najatraktivnija petorka: Nikola Curač, Zvone Lakoš, Aleksandar Raić (svi Entuzijasti), Lovro Romić (SČVL), Marjan Šunjo (Mul Gray Bar).