Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U sportskom programu sudjelovalo 40 djece s otoka Paga

29.08.2021. 07:24


Kako stoji u priopćenju Rukometnog kluba Pag, u sklopu programa rada Rukometnog kluba Pag i projekta Novalja4Kids, kroz Univerzalnu školu sportova RK Pag predstavljeni su osnovni elementi rukometa i odbojke. U programu je sudjelovalo preko 40 djece s područja cijelog otoka Paga. Uz stručno vodstvo trenerica rukometa Nikoline Prtorić, izbornika Hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoja Horvata i trenera odbojke Tonija Galića, djeca su uz igru naučila ponešto o odbojci i rukometu. U sklopu programa goste je pozdravio predsjednik Rukometnog kluba Pag, Jure Orlić.


Početkom rujna upisi za rukomet i odbojku
Kao gosti, radionicu su podržali predstavnik Grada Paga Duško Dragičević, direktorica TZG Pag Vesna Karavnić i ravnateljica OŠ Juraj Dalmatinac Pag Željka Zubović.
– Zaista smo iznenađeni brojem i izuzetnim interesom djece za uključivanjem u program rukometa i odbojke. Ovo je samo jedan mali dio programa kojeg smo pripremili kroz našu udrugu koja s punim programom Škole rukometa i odbojke kreće početkom listopada 2021. godine. Rukometna i odbojkaška škola trajat će do 5. mjeseca 2022. godine i provodit će se po posebnom kurikulumu Univerzalne sportske škole »Pag« za djecu od 6 -15 godina kojeg su za Rukometni klub Pag napisale Maja Hećimović, mag.cin. i Dinka Kubović, mag.cin uz stručnu pomoć Maide Arslanagić, magistrice logopedije i sportskog menadžmenta te trenerice rukometa. Važno je napomenuti da će škola odbojke i rukometa nakon završetka 1. razine edukacije, nastaviti raditi s polaznicima kao članovima/članicama kluba RK Pag (odbojkaške ili rukometne sekcije) u smislu ekipiranja natjecateljskih timovima i natjecanja u županijskoj, a nadamo se i državnoj ligi., naglasio je predsjednik Rukometnog kluba Pag Jure Orlić dodajući kako će početkom rujna 2021. godine Rukometni klub Pag započeti s upisima zainteresiranih polaznika za sportove rukomet i odbojka.


Zahvala sponzorima
Prijaviti se mogu sva djeca od 6 do 15 godina. Za starije od 15 godina organizirat će se rekreativni rad/trening uz trenera uz mogućnost stavanja tima/momčadi ako se za isto stvore uvjeti (volja i broj starijih polaznika). Za početak, ovisno o broju polaznika treninzi će se održavati u sportskoj dvorani OŠ Juraj Dalmatinac u Pagu, gdje su od strane škole dodijeljene i prostorije za opremu. Prijaviti se može već danas u Rukometni klub Pag putem online prijave i tako osigurati svoje mjesto u jesenskoj školi rukometa i odbojke ili svoje članstvo u klubu. Broj polaznika kao i rok upisa je ograničen. Mjesečna članarina po polazniku će biti između 160,00 i 200,00 kuna, osim za osobe koje će se rekreativno baviti rukometom i odbojkom (izvan programa škole), kada će biti nešto niža. Unutar članarine pokriveni su svi troškovi; naknada trenera, dres, članska iskaznica, edukacijski materijali i pravo na prisustvovanje radionicama sa stručnjacima iz sportske medicine i sportske psihologije.
Na kraju, ide zahvala svim sponzorima; Gradu Pagu, Gradu Novalji, TZ-u Grada Paga, TZ-u Grada Novalje, Komunalnom društvu Pag d.o.o., Cratis d.o.o, projektu Novalji4Kids, Gtgrupi d.o.o, TJstudiju, Papirnici Sabalić, Turističkoj agneciji Perla iz Paga i generalnom sponzoru Decathlon Hrvatska, na pomoći oko organizacije radionice i općenito financijskoj pomoći u radu i financiranju kluba. (Radio Pag)