Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Gobin: Godinu dana bilo je dovoljno

28.09.2011. 22:00
Gobin: Godinu dana bilo je dovoljno


Znatno sam napredovao u prolaznim vremenima u sva tri sporta – ističe Gobin
Iako tek u povojima, Triatlon klub Zadar ove se sezone svrstao među najuspješnije domaće momčadi. Njegovih osam licenciranih natjecatelja iz utrke je u trku postizalo sve zapaženije rezultate, a samo dvije godine od osnutka Zadrani se mogu pohvaliti i da imaju dvostrukog pobjednika u Kupu Hrvatske. Ivan Gobin (1979.), predsjednik i aktivni član TK Zadar, na najvišu se stepenicu popeo s više od 200 bodova prednosti ispred Splićanina Zlatka Paraća, drugoplasiranog u apsolutnoj muškoj konkurenciji, dok je još uvjerljiviji bio u kategoriji seniora II. Za strelovit napredak sve popularnijeg olimpijskog sporta u Zadru zaslužan je upravo prvi čovjek kluba, čiji se entuzijazam 2009. pretvorio u prve ozbiljnije nastupe. Danas će svoj i klupski doseg objasniti riječima:
Na lanjskom iskustvu
– Godinu dana iskustva donijelo je mnogo. U klubu se radi kvalitetnije u svim segmentima triatlon treninga, tako da sam ove sezone popravio rezultate u plivanju, vožnji biciklom i u trčanju. Znatno sam napredovao u prolaznim vremenima u sva tri sporta, za što zahvalu dugujem treneru i našem klupskom kolegi Jurici Šangi – kaže Gobin, koji je i sam mnogo doprinio slaganju učinkovitijeg programa treninga.
– Budući da na Kineziološkom fakultetu studiram smjer kondicijske spreme, stečena znanja sam iskoristio kako bih 380 sati treninga godišnje ispunio što kvalitetnije i sadržajnije. Drago mi je da sam u tome uspio. Prezadovoljan sam s onim što sam ove sezone ostvario – ističe lanjski osvajač Kup srebra u razredu seniora II i 11. u ukupnom poretku.
Omasoviti triatlon
Osim u Kupu, Gobin se tijekom ljeta istakao i na ostalim državnim smotrama. Na Prvenstvu Hrvatske u supersprint triatlonu u Rovinju je imao najbolje vrijeme, a na PH u olimpijskom triatlonu u Zagrebu se okitio broncom. Ipak, s najviše ponosa priča o utrci u kojoj je zauzeo 34. mjesto – poluironmenu (1,9 km plivanje, 90 km bicikl, 21 km trčanje) održanom sredinom rujna na bledskom jezeru u Soloveniji.
– Ciljem sam prošao nakon pet sati i jedne minute, euforičan i iznimno ponosan na ostvareno. U Sloveniju nisam otišao po što bolji plasman, nego testirati svoje mogućnosti na jednom od najzahtjevnijih triatlon natjecanja i sportskih natjecanja općenito. S obzirom da sam za podizanje intenziteta treninga pred “halfironmen” imao svega četiri tjedna, te da u utrci nisam išao maksimalno, već racionalno: s pulsom na 140 otkucaja, na kraju sam prezadovoljan. Na sjajan sam način zaključio sezonu – govori vlasnik šest ovosezonskih odličja.
A na kraju razgovora predsjednik TK Zadar je kazao kako će on i njegov klub i dogodine nastojati napraviti korak dalje. U rezultatskom i podjednako u organizacijskom smislu.
– Ciljevi će nam biti: omasoviti triatlon u Zadru i ugostiti dvije ili tri utrke u sklopu domaćih natjecanja, ponovno sudjelovati na barem jednoj međunarodnoj utrci i, naravno, pokušati premašiti ovosezonske rezultate. Po pitanju mojih osobnih ambicija, i sljedeće sezone ću biti koncentriran najviše na utrke sprint triatlona, na kojima ću, kao i klub, nastojati ostvariti što bolja vremena. Nadam se obrani titule.


 KUP HRVATSKE 2011.


Redoslijed: 1. Ivan Gobin (Zadar) 753, 2. Zlatko Parać (Split) 563, 3. Matej Marinković (Zrinski Novatec) 555, 4. Matej Šporar (Swibir) 510, 5. Ivan Tuta (Zadar) 456 bodova…




 ŠEST PLUS DVA


Gobin je ove sezone na triatlon utrkama za Kup i Prvenstvo Hrvatske osvojio ukupno šest odličja, od čega dva zlatna, dva srebrna i dva brončana, a zapaženim se rezultatima istaknuo i na državnim biciklističkim prvenstvima, na kojima je u kategoriji seniora predstavljao BK Zadar. Na ciklokros PH je bio drugi, a na utrci bodovanoj za PH na kronometar uzeo je broncu.