Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Urnebesna svakodnevica čovjeka s troje djece i dva posla

29.09.2021. 11:49


U multimedijalnoj dvorani novoobnovljenog i rekonstruiranog Kulturnog centra Biograd na Moru, poznatijem kao Pučko učilište, u ponedjeljak navečer održana je promocija knjige "Ma bit će ok" o kojoj se u posljednje vrijeme dosta govori i piše. Druženje s autorom Domagojem Kneževićem, poznatim kolumnistom i piscem iz Samobora, upriličila je biogradska Gradska knjižnica, a gosta je predstavila ravnateljica knjižnice, Tihana Jurišić.


Smijeh, zabava, druženje
– Knjiga je zbirka 50 priča na 328 stranica koje je autor objavljivao svake srijede na svojoj internetskoj stranici tijekom dvije godine. Na zanimljiv i humorističan način teme dotiču sve one životne situacije u kojima bi se svaki čitatelj mogao pronaći i prepoznati, kazala je u ulozi moderatorice Tihana Jurišić, koja je s pomno odabranim pitanjima za autora promociju knjige podigla na viši nivo.
Uz dozu smijeha, zabave i dugo pamtljivog druženja uz stol s kolačima i čašicu razgovora nedostajalo je tek publike. Epidemiološka situacija kao da je sasvim zaustavila Biograđane. No, onaj mali broj koji je nazočio ovoj književnoj večeri, kakvih je u zadnje vrijeme nažalost jako malo, doista je uživao.
– Čitanje je čarolija, a ako želite udahnuti dašak optimizma, knjiga Domagoja Kneževića odličan je izbor. A ako pak imate višak vremena, napišite knjigu, kako je to učinio naš gost, poručila je Jurišić.


Između turizma i novinarstva
Autorova knjiga "Ma bit će ok" je zbirka nimalo običnih priča o najobičnijim svakodnevnim situacijama kroz oči supruga i oca triju kćeri.
– Opis svakidašnjih zgoda i nezgoda ispunjen je golemom količinom humora i zabave, a svaki čitatelj moći će se pronaći u nekoj od priča. Previše žurimo, život nas tjera na sve užurbaniji tempo i često zaboravljamo odvojiti barem malo vremena za sebe. Zato neka čitanje bude vaša mala pauza. Mali odmor. Take a break, preporučila je Jurišić.
Domagoj Knežević posljednjih dvadesetak godina je rastrgan između turizma i novinarstva. Osim posla u turističkoj agenciji i vođenja turističkih grupa po Europi dobar dio svog radnog vijeka proveo i po raznim medijima, uglavnom kao radijski voditelj i glazbeni urednik.
– Kako sam prestao raditi na radiju, nedostajalo mi je 'ono nešto'. Otkad znam za sebe, radim nekoliko poslova istovremeno i možda mi je čak bilo i malo dosadno, pa se pojavila ideja za pisanjem. Svemu je prethodilo još i vrijeme studiranja, kad smo morali za potrebe studija voditi neke blogove. Zatim sam supruzi za desetu godišnjicu braka napisao pregršt lijepih tekstova koji su bili jako dobro čitani. Jedna prijateljica mi je natuknula kako bih se mogao ozbiljnije početi baviti pisanjem. Ta ideja mi je ostala negdje memorirana i šest godina kasnije odlučio sam pokrenuti blog Take A Break, naglasio je Knežević, koji se cijelu večer brinuo za veselu atmosferu.
– Uz Domagoja Kneževića i knjigu 'Ma bit će ok' smo se zaista odlično zabavili i nasmijali, te shvatili da će na kraju sve nekako biti u redu. Drago nam je da smo u ovako pozitivnom tonu otvorili gostovanja u našoj novoj knjižnici, zaključila je Tihana Jurišić, pošto je najavila novi susret za četvrtak, 30. rujna 2021., na multimedijalno putopisno predavanje Tomice Kristića uz promociju knjige "Putovanje u Međuzemlje".




Muška umjetna punđa ili MUP
"Da svijet ide u tri nečega upozorio me neki dan Facebook. Sponzoriranih je sadržaja gomila i non-stop iskaču neke reklame. Ok, neka, ali… Ali! Iskočila mi je neki dan reklama za umjetnu mušku punđu. Da, dobro ste pročitali. Mušku umjetnu punđu – možemo to zvati i MUP. Nije stvar u tome da, ako imaš kosu, svežeš u rep u obliku punđe pa si faca. Ne. Upravo obrnuto. Fora je u tome da, ako nemaš dugu kosu, kupiš MUP pa si to učvrstiš na glavu. I to za samo 53 kune i još možeš birati hoćeš li ubosti plavu punđu, smeđu punđu ili crnu punđu. Ako je suditi po reklami, 53 kune prava je sića za sve ono što ti pruža MUP. Nakon što staviš MUP na glavu, otvaraju ti se sva vrata. Frendovi te časte cugom non-stop i ljubomorno gledaju u tvoju punđu s dužnim strahopoštovanjem. Cure lete oko tebe, bacaju ti se pod noge i dive se tvojoj kosi, kolege s posla obožavaju te, a šef ti sprema povišicu." Ovo je samo maleni isječak Domagojeve knjige "Ma bit će ok".