Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Crni vikend: Obračun mladića, obiteljsko nasilje i prepiljene kočnice

Autor: Minja Gugić

28.10.2008. 23:00
Crni vikend: Obračun mladića, obiteljsko nasilje i prepiljene kočnice


Još jedna svađa dvojice mladića u dobi od 17 i 18 godina zamalo je završila kobno, a dogodila se protekle subote poslijepodne kada su se dvojica mladića posvađala te potom i fizički obračunala, pri čemu je mlađi mladić izvukao “deblji kraj” jer mu je slomljen nos.
Naime, u subotu su liječnici zadarske Opće bolnice javili policiji kako su u bolnicu primili ozlijeđenog mladića. Provedenom kriminalističkom obradom i razgovorom sa 17-godišnjakom, policajci su utvrdili kako ga je nekoliko sati ranije u Privlaci, fizički napao 18-godišnji sumještanin te mu udarcem šakom slomio nos. Protiv 18-godišnjeg mladića iz Privlake podnesena je kaznena prijava zbog nanošenja teških ozljeda.
Nakon završene kriminalističke obrade, jučer je podnesena kaznena prijava protiv 53-godišnjaka sa zadarskog područja zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Utvrđeno je, naime, kako on već dulje vrijeme maltretira svoju 45-godišnju suprugu  i sina, a prošlu nedjelju oko 16.30 sati u njihovoj obiteljskoj kući najprije ih je verbalno napao, a potom i zaprijetio da će ih ubiti. Nasilnik je jučer uz optužni prijedlog i priveden u Prekršajni sud u Zadru, gdje mu je nakon saslušanja, dežurni prekršajni sudac odredio mjeru zadržavanja u pritvoru u trajanju od deset dana. Saznali smo kako je ovaj 53-godišnji Zadranin već jedanput bio prijavljen zbog nasilja u obitelji.
Zbog kaznenog djela ocijenjenog kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, prekjučer je okončana kriminalistička obrada nakon koje je 22-godišnjak iz okolice Benkovca zaradio kaznenu prijavu.
Policajci su utvrdili da je on prije sedam dana u Benkovcu na parkiranom teretnom vozilu marke “mercedes” u vlasništvu poduzeća “Zum distribucija” iz Zagreba, kojim se koristi 31-godišnjak iz Benkovca, nakon jedne njihove svađe, presjekao cijevi sustava za kočenje i cijevi za odvod i dovod goriva.
Sve se sretno završilo i nitko nije stradao, a neslužbeno saznajemo kako su dvojica muškaraca inače prijatelji, a ovaj koji je učinio pakost, navodno je to učinio u pijanom stanju te je nakon svega rekao i policiji da mu je žao.