Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

(Ne)zatrpani šahtovi

28.10.2011. 22:00
(Ne)zatrpani šahtovi


Kada su prije dvije godine dovršeni radovi na postavljanju vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, izvođač radova je za 30 centimetara nasuo dionicu ceste u dužini od 150 metara i nakon toga je, ne mareći što su ispod ostali zatrpani šahtovi, asfaltirao, kaže Milenko Radović


Već dvije godine otkako je asfaltirana ulica Put bunara ja pokušavam ukazati na nepravilnosti i nemar u izvođenju tih radova, ali me nitko od odgovornih ne shvaća ozbiljno. Načelnik Kristijan Kapović rekao mi je da su svi radovi napravljeni kako treba, ali sad je tu dokaz da sam bio u pravu, kaže virski umirovljenik Milenko Radović kazavši kako je bager taj “dokaz” iskopao na površinu.
Naime, uz sam dvorišni zid Radovićeve obiteljske kuće prije svega tri dana započeli su novi radovi, a ovaj put riječ je o zammjeni satrih elektroinstalacijskih kablova koji zbog dotrajalosti otežavaju opskrbu električnom energijom brojnim virskim domaćinstvima. Kako su radni strojevi iskopali rov dubok oko jedan metar te su zakopali i dio prije dvije godine postavljenog asfalta, ispod tog sloja ukazao se metalni šaht telefonskog operatera.
– Ovdje se sasvim jasno vidi o čemu ja govorim. Kada su prije dvije godine dovršeni radovi na postavljanju vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, izvođač radova je nasuo dionicu ceste u dužini od 150 metara i nakon toga je, ne mareći što su ispod ostali zatrpani šahtovi, asfaltirao. Time je cesta podignuta za 30 centimetara, a to se može vidjeti i po mom dvorišnom zidu, ističe Radović pokazujući na betonske blokove kojima je sazidan dvorišni zid, a kojih je po četiri u visinu, no s vanjske strane dvorišta, zbog nasipanja terena, vidljiva su samo tri. Zbog tako izvedenih radova, on, ali i još nekoliko njegovih susjeda imaju probleme sa slivnim vodama.
– Kako je cesta viša od moje okućnice, čim padne kiša s nje se kišnica slijeva direktno u moje dvorište, a nekoliko puta mi je voda poplavila i garažu, žali se Radović, a načelnik Kristijan Kapović upitan o čemu je ovdje zapravo riječ i dalje tvrdi da su svi radovi izvedeni sukladno valjanoj dokumentaciji i potrebnim dozvolama.
– Gospodin Radović već je i ranije prigovarao za sve i svašta kao vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika. Radovi koje spominje od prije dvije godine izvedeni su po pravilima struke i u skladu sa zakonom što znači da za te radove postoji građevinska dozvola, a što spomenuti gospodin za svoju kuću nema, decidirano je odgovorio Kapović napominjući da je radove temeljem natječaja izvodilo poduzeće Vodoinstalacija. Činjenicu da su asfaltnim slojem debelim 30-ak centimetara prekriveni šahtovi, Kapović je nazvao još jednim nebuloznim Radovićevim prigovorom u nizu.


Zbog nemara uvećani troškovi radova




Milenko Radović, filatelist i kolekcionar, koji je dugi niz godina živio i radio u Njemačkoj, naviknut na red, rad i disciplinu po “njemačkom sistemu” nezadovoljan je i načinom na koji su izvedeni još neki radovi u Viru. Tako je, primjerice, fotografirao i postavljanje šahtova prilikom postavljanja kanalizacijskih cijevi jer i tu zbog loše i nestručno izvedenih radova uskoro očekuje probleme. Osim toga kazao je i da se nemalo iznenadio odnosom radnika koji su postavljali rubnike u jednoj virskoj ulici. Tu su, kaže, a isto potkrepljuje i fotodokumentacijom, radnici porazbijali betonske ogradne stupiće u vrijednosti od oko 30-ak tisuća kuna i nitko nije zbog toga odgovarao, a niti, tvrdi Radović, pokazao ikakav interes ili zabrinutost što se tek tako razbacuju općinski novci.