Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kardum: Možemo u borbu za prvo mjesto

Autor: Šime Ćurko

28.10.2012. 23:00
Kardum: Možemo u borbu za prvo mjesto

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadrani su nastavili pobjednički niz i u četvrtom nastupu ove sezone, trećem u Mocirama, bez poteškoća osvojili dva boda. Od početka Zadar je igrao čvrsto u obrani kombinirajući raspored 3-2-1 i 6-0, no male poteškoće u realizaciji domaćih bile su razlog što su se gosti nekako držali u prvih desetak minuta (5:4). Kada su Zadrani počeli pogađati, a obrana je ostala na visokoj razini, ništa ih više nije moglo zaustaviti na putu prema pobjedi. Već na poluvremenu bilo je plus deset, dovoljan razlog da se drugih 30 minuta mirno odigra. Zadar je nastupio bez Ivana Malčića, Mate Perića, Dina Bukve i Ivana Arbanasa, igrača 1996. godišta, koji su u subotu u Vinkovcima igrali utakmice Prve kadetske lige. Na desnom krilu Bukvu je odlično zamijenio Mateo Birkić koji je postigao pet golova, uz samo jedan promašaj. Na golu pouzdani Ivan Cota sa 15 obrana, u napadu i obrani korisni kružni napadač Ivan Šimičević, potom racionalni Toni Malenica, uz uobičajeni doprinos ostatak momčadi zaokružili su uspješnu zadarsku večer. Nakon pet kola u Mocirama mogu biti zadovoljni jer je dojam da se ova momčad može ozbiljno uključiti u borbu za prvo mjesto. Za sada se na tom putu Kamičak, lanjski doprvak, nameće kao glavni konkurent.
– Sigurno je da ćemo se boriti za viši rang, ali teško je prognozirati kako će na kraju izgledati ljestvica. Premda smo za sada smo bez izgubljenog boda treba priznati i da smo imali lakši raspored. Vidjet ćemo kako će ići na težim gostovanjima. Najvažnije je da su igrači redovni na treninzima, da je atmosfera dobra i da imamo domaću momčad u kojoj su velika većina mladi igrači. To znači da svi zajedno možemo još napredovati – kaže Frane Kardum, trener Zadra.


ZADAR – METKOVIĆ 19+63 31 (18): 22 (8)


ZADAR – Dvorana ŠRC Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Anušić (Solin) i Vukovac (Split).
ZADAR: Vrsaljko, Zelić 3, Jerak 6 (2), Malenica 1, Šimičević 4, Radaš, Čirjak 6, Birkić 5, Plazina 3, Maričić, Bilaver, Valčić 3, Cota. Trener: Frane Kardum.
METKOVIĆ 1963: Volarević, Marušić, Kežić 5, Brozović, Marević, Jelinić 6, Plečaš, Kozina 1, Jelčić 1, Medak 1, Magzan, Maslać, Jurčević 3, Crnčević 5, Dolić. Trener: Slobodan Batinović.
Sedmerci: Zadar 2 (4); Metković 1963 0 (3).
Isključenja: Zadar 6 minuta (Malenica, Šimičević, Birkić); Metković 1963 10 minuta (Kozina 2+2, Jelčić, Jučević, Dolić).