Prodavači na gradskoj tržnici imati će i hlađenje prskalicama!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Direktor Tomislav Letinić o najnovijem dogovoru s arhitektima
Arhitekti su sada predložili rješenje s dvostrukim jedrima kojima jamče potpunu zaštitu od prokišnjavanja. Nadam se da će na ovaj način naši prodavači, kao i kupci, biti zadovoljni i da zaštita od kiše više neće biti problem kao što je bio dosad, dapače, uložit ćemo maksimalan trud da ih zaštitimo na najbolji način, kaže Letinić
Tijekom vrućina prodavači i kupci bili bi posebno zadovoljni vanjskom klimatizacijom na tržnici

Direktor gradske tvrtke Tržnica Zadar, Tomislav Letinić, sastao se s projektantima uređenja glavne gradske tržnice nakon što je realizacija ovog projekta odgođena zbog neadekvatnog načina natkrivanja  tržnice. Naime, prodavači već dulje vrijeme negoduju zbog štandova  natkrivenih u obliku jedra smatrajući da će im, kako su nedavno poručili, "kiša sa tih jedara liti sve u šesnaest". 

O tome što je najnovije dogovoreno s projektantima, stoga smo nakon  sastanka razgovarali s direktorom Letinićem koji će, kako kaže, i ubuduće nazočiti ovim sastancima upravo zato da bi se postiglo rješenje na  zadovoljstvo svih, osobito prodavača.

Zaštita od kiše

- Arhitekt Hrvoje Njirić ponudio je gradskom Upravnom odjelu za  prostorno uređenje i graditeljstvo koji s pročelnikom Darkom Kasapom i  vodi postupak uređenja, novo rješenje nadstrešnica, odnosno zaštite od  kiše. Kako su projektom predviđene nadstrešnice u obliku jedra i Grad i  prodavači bili su malo skeptični prema takom rješenju, plašeći se hoće li  ipak biti prokišnjavanja. Tim rješenjem stoga nismo mogli biti zadovoljni jer je upravo prokišnjavanje razlog zbog kojega želimo adekvatno natkriti pijacu, kaže Letinić, pojašnjavajući na koji će način pijaca sada biti  natkrivena.

- Arhitekti su sada predložili rješenje s dvostrukim jedrima kojima  jamče potpunu zaštitu od prokišnjavanja. Nadam se da će na ovaj način  naši prodavači, kao i kupci, biti zadovoljni i da zaštita od kiše više neće  biti problem kao što je bio dosad, dapače, uložit ćemo maksimalan trud  da ih zaštitimo na najbolji način, poručuje direktor Letinić.

Vanjska ventilacija

No, s novim projektom prodavači bi trebali dobiti i zaštitu od vrućina,  i to ni manje ni više, nego - prskalicama!

- U sklopu najnovijih izmjena donesena su još neka rješenja koja će  pomoći i prodavačima i kupcima da se što ugodnije osjećaju na tržnici.  Riječ je o takozvanoj vanjskoj klimatizaciji s prskalicama koje će smanjiti  temperaturu po najvećim vrućinama. Taj nam se prijedlog jako svidio jer  će iznimno pomoći našim prodavačinma da prebrode ljetne vrućine. Tu  su i još neka moderna rješenja koja bi omogućila što bolje uvjete boravka na pijaci, a nalazila bi se unutar stupova nadstrešnice koji bi skrivali  sve instalacije. Riječ je o rasvjetnim tijelima i utičnicama za korisnike,  najavljuje Letinić.

Dodaje kako im je sljedeći korak izrada troškovnika kako bi vidjeli koliko će ih zapravo sve ove izmjene koštati.

Novi troškovnik

- Zato smo i održali ovaj inicijativni sastanak na koji sam i ja uključen  kako bismo na kraju zaista donijeli najbolje rješenje za naše korisnike.  Drago mi je što mogu dati svoje sugestije jer sam u stalnom kontaktu s  prodavačima i njihova su mi iskustva jako važna. Stoga ću biti uključen i  u iduću fazu realizacije projekta kako bismo postigli najoptimalnije  rješenje, zaključuje Letinić.

Inače, projektanti koji su za idejno rješenje zadarske tržnice osvojili  prvo mjesto na natječaju za njeno uređenje, javnosti su poručili da je riječ o funkcionalnoj organizaciji prostora tržnice kojeg definiraju stupovi,  ali je i podijeljen na prodajne zone voća i povrća koje bi dobile 100 klupa,  zona OPG-ova 60, rashladne vitrine osam i cvijeće 10 klupa.

Treba reći kako je odmah po prezentaciji projekta dio javnosti bio nezadovoljan poručujući kako zadrska pijaca, koja se inače smatra jednom  od najboljih po ponudi u Hrvatskoj, neće imati onaj mediteranski štih te  da će jedra za svakog jačeg vjetra stvarati buku, što će biti najveći problem stanarima. Ipak ostaje vidjeti kako će arhitekti riješiti i taj problem.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (4 glasova)