Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svi govore o nečem što uopće ne razumiju

29.10.2020. 11:00


EMISIJA ZA TUPASTE I DEBELE AMERIKANCE
Dr. Oz postaje sve popularniji, toliko da ga one osobe za koje pouzdano znam da naginju hipohondriji redovito prate, a on onako vitak i elegantan naprosto blista na malom ekranu. Zove me jedna takva persona da mi kaže da brzo okrenem program jer dr. Oz govori o povišenom krvnom tlaku, bolesti od koje patim, a da mi nitko ne može objasniti zašto, s obzirom na to da živim zdravo i pravo. Ali, zakasnio sam. Tu su temu već završili i krenuli na novu, ali sam, s obzirom da sam već počeo gledati, odlučio nešto i naučiti i čuti i nešto korisno. Sveznajući doktor sluša novo pitanje, a jedna djevojka pita doslovno ovako: »Zašto za vrijeme orgazma ispuštam vjetrove?« Zakolutao sam očima dok je on nešto pričao o anatomiji zdjelice i čekao sljedeće korisno pitanje… A ono je išlo ovako: »Zašto tjedan dana prije mjesečnice pojedem sve u smočnici?« Treće pitanje nisam čekao. Toliko lud ipak, bez obzira na sve, nisam. Zauvijek sam se oprostio s dr-om Ozom svjestan da ću ubuduće bolje paziti kako okrećem program. Ne znam zašto nam ovo emitiraju, jer ipak se radi o zabavi za tupaste i debele Amerikance, a takvih ovdje navodno nema.


SUPER EMISIJA ZA LJUDE SMANJENE INTELIGENCIJE
Čitatelji mi dragi moji, stalno skreću pažnju na jednu seriju koja nema kraja, a koja je toliko glupa da je u toj gluposti i jako smiješna, a zove se »Krv nije voda«. Ja pak ne smatram da je to glupa emisija, ali da je smiješna – jeste. To je u stvari rekonstrukcija nekog nepriličnog i kvazi-zanimljivog događaja, s tim da je »rekonstruiraju« tzv. naturščici, tj. glumci koji to nisu. Sada će netko jako zloban reći da u našim filmovima i serijama i inače glume neki glumci koji to rade kao da su nasumce pokupljeni s ulice, ali to je jako zlobno i ja to nipošto ne želim tvrditi. U ovoj se epizodi glavna glumica kao nešto spetlja s nekim tipom i ostane s njim u drugom stanju i kada je bilo najnapetije on nestaje i nema ga, a ona ga traži i traži… Pita prijatelje njegove i rodbinu, saznaje stvari koje je čude… I dok se to odvija, ona ponavlja jedno te isto: »Ne mogu vjerovati«. »Ne mogu vjerovati«. »Ne mogu vjerovati«… I tako cijelu emisiju. Ništa ona ne može vjerovati. Na kraju sve završi sretno, svi se vole, dobri su zadovoljni, zločesti su u rukama pravične policije, a meni, koji sam ovo morao gledati od početka do kraja, dođe da obećam svome napaćenom i oštećenom mozgu da mu više neću raditi ovakve neugodnosti. Dovoljno je već taj jadni organ pretrpio.
Ustvari, da budem iskren ja lažem. Meni, kada naletim na »Krv« uopće nije mrsko pogledati, jer se, koliko god to čudno zvučalo, mogu jako dobro zabaviti. Sve mi je smiješno, a ponekad brojim koliko su puta rekli to famozno »ne mogu vjerovati«, ali rijetko kada izbrojim do kraja jer uvijek zaspem.


JAKO VAŽNA VIJEST KOJU NITKO NE RAZUMIJE
U jednoj dosta znanstvenoj emisiji su govorili kako je pronađena tzv. »Božja čestica«. Otkriveno nam je da je to »subatomska čestica zbog koje sva materija ima masu«, a da nam bude još jednostavnije i jasnije, saznali smo da je tu i neki »Hipsobozon u hadronskom sudaraču« što je jasno i svakoj baki na gumnu. Jednostavno, da jednostavnije ne može biti. Uvijek sam imao nategnutu dvojku iz fizike i matematike i normalno je da ja to ništa ne razumijem, ali ne razumiju ni drugi, nadareniji od mene za prirodne nauke. Važno je i to da je jedan ugledni teolog izjavio da se to ne kosi s religijom. Pa što i da se kosi? Što bi onda bilo? Hoće li onda spaliti na lomači sve te fizičare koji troše silne milijarde dolara? Znam da je to važno i da ne treba ismijavati nešto vrlo ozbiljno, ali smiješno mi je kako svi govore o nečem što uopće ne razumiju.