Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ZAVRŠEN NATJEČAJ Zavod za hitnu medicinu dobio četiri ponude

29.10.2020. 10:13


Završen je drugi natječaj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije objavljen za opremanje ambulante u Poliklinici. U Zavodu se nadaju kako će ovoga puta naći povoljnog izvođača kako bi se što prije započelo s preseljenjem u novu zgradu.
Naime, na prvi se natječaj s ponudom od 1.350.000 kuna javio samo zadarski Krekić Avangard, no ponuda je ocijenjena neprihvatljivom i Upravno vijeće Zavoda donijelo je odluku o raspisivanju novog natječaja. Kako napominje ravnatelj Zavoda, Ivica Erlić, prethodna ponuda nije odgovarala njihovu planu preseljenja te su natječaj poništili na način da su neke stavke ipak izmijenili.


Cijena povećana za 100.000 kuna
Najvažnija stavka odnosi se na povećanu cijenu opremanja ambulante s tim da se, kaže Erlić, pazilo da se u troškovniku ne ide tako visoko. Na kraju je procijenjeno da im je za opremu dovoljno ovih 100.000 kuna više. Iako je na zadnjem natječaju bilo dosta upita, stigla je samo jedna ponuda, ali je porast troškovnika ipak potaknuo nove ponuđače.
– Dobili smo četiri ponude te će naša će komisija sada utvrditi ima li svaka od ovih ponuda potrebnu dokumentaciju koja će udovoljiti našim kriterijima, počev od općih poput bankovnih garancija, do tehničkih specifikacija, nakon čega nam slijedi izbor najpovoljnijeg ponuđača. S obzirom da smo ponudu povećali za 100.000 kuna, ove pristigle četiri su upravo u okviru toga kriterija, kaže Erlić.
U Poliklinici su dobili 175 metara četvornih te im je cilj što prije se preseliti s obzirom da će u ovoj zgradi biti svi dosad razjedinjeni prostori: ambulanta Hitne pomoći, uprava i garaža. U dogovorima za preseljenje još 2015. godine čak se spominjalo i 450 kvadrata, no zasad će Zavod opremiti ovaj dio. Erlić napominje kako žele što racionalnije opremiti svoje nove prostore koji će omogućiti lakšu suradnju između zasad odvojenih dijelova Zavoda.


Raspršeni na više lokacija
Kako saznajemo u Zavodu za hitnu medicinu, rok opreme prostora u prizemlju Poliklinike predviđen je na oko godinu dana kada bi izabrana tvrtka treba kompletno srediti ambulantu za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine koja obuhvaća prostor za reanimaciju, prostor za edukaciju, čekaonicu, skladište medicinskog materijala i prostor za odmor liječnika, medicinskih sestara, djelatnika Saniteta te ostalih djelatnika Zavoda.
Naime, preseljenje u Polikliniku otezalo se zbog više okolnosti poput preuzimanja Sanitetskog prijevoza koji je dotad bio pod upravom Doma zdravlja. Zavod je stoga morao kompletno opremiti djelatnike novim odorama, ali i vozilima od kojih je dio bio u prilično dotrajalom stanju. Dodatni je problem preseljenja bio i taj što, za razliku od bolničkih odjela koji su već preselili u Polikliniku, Zavod mora organizirati i preseljenje takozvanog nemedicinskog dijela Zavoda, odnosno uprave. A kako su od Doma zdravlja preuzeli Sanitet, povećao se i broj zaposlenih u upravi te je trebalo raditi novi plan za urede većeg broja ljudi.