Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Komunikacija posjetitelja s izložbom

29.10.2021. 10:02


Narodni muzej Zadar poziva na posjet izložbi U Harmoniji ljepote narodne umjetnosti Litve; U potrazi za inspiracijom u Gradskoj loži od 25. 10. do 10. 11. 2021.
Izložba je rezultat međunarodne suradnje u organizaciji Veleposlanstva Republike Litve na čelu s veleposlanicom gospođom Jurate Raguckiene. U zajedničkoj suradnji i komunikaciji veliku pomoć pružila je i počasna konzulica gospođa Rima Koić.
Izložbu su organizirali: Veleposlanstvo Republike Litve, Nacionalni muzej Litve, Centar za etno kulturu Vilniaus, Grad Zadar i Narodni muzej Zadar u čast Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana 2021. godine.
U sklopu izložbe, organizirane su radionice oblikovanje grafičkih otisaka i oblikovanje mobila od slame. Radionicu vode Marija Šarić-Ban, koja je zaslužna i za stručnu koncepciju, i Antonia Frka. Radionice su namijenjene djeci predškolske dobi i nižim razredima osnovne škole (od 10 do 15 posjetitelja).
Radionice su osmišljene radi što bolje komunikacije posjetitelja s izložbom i predstavljenim umjetničkim radovima na temu narodne umjetnosti Litve. Cilj radionica je prijenos izložbene informacije o kulturi i tradiciji Litve. Radionice tematiziraju muzej kao mjesto susreta, komunikacije i prenošenja znanja umjetničke tradicije različitih kultura.
Radionice su inspirirane umjetničkim radovima umjetnika Litve prikazanim na izložbi i njihovim temama, a time i narodnom umjetnošću Litve. Uz radionice će biti kratko vodstvo o izložbi.
Radionica s vodstvom traje jedan školski sat, odnosno 45 min. Posjet izložbi i sudjelovanje na radionicama je besplatno. Vrijeme održavanja od 9 do 14h prema najavi na tel: 023/ 211-198, Gradska straža ili na e- mail: [email protected].