Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Miksani Debeljak “izmiksao” suparnike

28.12.2011. 23:00
Miksani Debeljak “izmiksao” suparnike


U organizaciji UHDDR-a Paga na čelu s predsjednikom Mladenom Škodom i njegovim pomoćnikom (sucem) Ivankom Komadinom i BK Bas te uz potporu Općine Povljana, u boćarskom domu SC Vrdijan u Povljani održan je humanitarni turnir s kojeg je sav prihod od kotizacije proslijeđen za liječenje oboljelog dragovoljca Domovinskog rata i  sportaša. Iznad očekivanja dvodnevni turnir okupio je čak 34 sastava koji su igrali u disciplini trojke.
Sastav turnira posebna je priča. Naime, turnir je ujedinio obije županije na Pagu, a u ostalim sastavima bilo je igrača od Vira preko Zadra do Benkovca. Zanimljivo da su svoje boćare poslale razne klape od kojih je prednjačila popularna klapa Sol iz Paga, a od poznatih osoba načelnik Paga Ivo Pogorilić predvodio sastav Franjolića. Oba dana turnira ljubitelji boćanja su do zadnjeg mjesta popunili tribine i uživali u boćarskom festivalu. Na koncu prvo je mjesto odnijela mješovita momčad Debeljaka koja je u finalu uvjerljivo slavila nad Povljanom, dok je u borbi za treće mjesto Bartol Kašić bio uspješniji od Cafe bara Kampanel. Nakon uručenja medalja za najuspješnije načelnik Paga i predsjednik UHDDR-a Mladen Škoda obećali su da će turnir  postati tradicionalni i dakako humanitarni jer pomoć je uvijek nekome potrebna.
Rezultati četvrtfinala: Bartol Kašić – UHDDR 11:3, Debeljak – Franjolići 13:0, Komunalno Povljana – CB Kampanel 7:8,  Povljana – Benkovac 8:7.
Polufinale: Povljana – Bartol Kašić 11:4, Debeljak – CB Kampanel 10:2.
Finale: Debeljak – Povljana 8:1, za 3. mjesto: Bartol Kašić – CB Kampanel 13:0.
Redoslijed: 1. DEBELJAK: Karlo Torbarina, Željko Gambiraža, Anđelko Jurčević, Tonći Rumora. 2. POVLJANA: N. Orlić,  Marino Škoda, M. Fraćin. 3. BARTOL KAŠIĆ: I. Komadina, Z. Šiša, I. Barišić. 4. CB KAMPANEL: B. Ljumezi, D. Krajina, M.  Kapović. BENKOVAC: D. Vrsaljko, J. Vrsaljko, A. Zelić, D. Brkljača. UHDDR i prijatelji: Mladen Škoda, P. Lecca, M. Šabalić. FRANJOLIĆI: I. Pogorilić, M. Pogorilić, N. Pogorilić, D. Orlić. KOMUNALNO POVLJANA: Š. Rukavina, J. Škoda, M. Peranić (direktor), D. Bačić.