Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pjesme i stihovi potekli Pridragom

28.12.2011. 23:00
Pjesme i stihovi potekli Pridragom


Riječi zahvale svim sudionicima i posjetiteljima izrekao inicijator ovog duhovnog susreta Zvonko Čulina, koji je uz pridraške pjesnike Kristinu Zubčić i Slavka Klapana Ćavu te Nikolu Marinovića iz Poličnika prezentirao i svoje stihove na temu Božića


Na inicijativu pridraškog umjetnika Zvonka Čuline, a u organizaciji župe Pridraga, po prvi put je u ovdašnjoj prepunoj kripti župne crkve Gospe od Ružarija održan “Božićni koncert”, odnosno “Duhovni susret klapa, pjesnika i zborova”.
U jednosatnom programu kroz koji je vodila Marina Čulina, prvo je nazočne mještane, goste i uzvanike, vjernike ove i pridošle iz okolnih župa, nadahnutim govorom u ime organizatora pozdravio domaćin u ovom prostoru, mjesni župnik don Jure Zubović. Potom je riječi zahvale svim sudionicima i posjetiteljima izrekao inicijator ovog duhovnog susreta Zvonko Čulina, koji je uz pridraške pjesnike Kristinu Zubčić i Slavka Klapana Ćavu te Nikolu Marinovića iz Poličnika prezentirao i svoje stihove na temu Božića.
U koncertnom dijelu programa, najprije je s pjesmom “Tiha noć” nastupila Mira Čulina, također Pridražanka, a potom u pratnji voditeljice im Katarine Kolić i Dječji zbor Osnovne škole braće Radić iz Pridrage s dvije poznate Božićne pjesme “Radujte se narodi” i “Narodi nam se”.
Stari znanci i prijatelji Pridrage, muška klapa “Težaci” iz Paljuva s predsjednikom Mladenom Nekić Koštom i umjetničkom voditeljicom Tatjanom Jergan Botunac, otpjevali su “U sve vrime godišta”, “Tri kralja jahahu” i “Zdravo budi mladi kralju”, dok je gostujuća klapa koja se je također rado odazvala, muška klapa “Koporan” iz Poličnika s predsjednikom Nikolom Marinovićem i umjetničkom voditeljicom Lindom Subotić, nastupila i otpjevala još tri drage Božićne pjesme; “Kad se Bog čovik učini”, Dobro večer Bogda” i “Ovoga vrimena”.
Potom je svoje umijeće s tri lijepe i poznate Božićne pjesme pokazao i Crkveni zbor župe Pridraga pod vodstvom Vlade Pedića, te sve “začinio” sa “Svim na zemlji mir, veselje”, “Kirie Eleison” i “Veseli se Majko Božja”.
Čast “zatvaranja koncerta” kao i otvaranja, opet je pripala poznatom ovdašnjem glasu Miri Čulini s pjesmom “Djetešce nam se rodilo” podržanom Crkvenim zborom i svim posjetiteljima u dvorani koji su čitavu večer razdragano podržavali sudionike.
Na samom kraju, s nekoliko riječi podrške, nazočnoj publici i sudionicima u ime pokrovitelja ovdašnje Općine Novigrad, obratio se i načelnik Joso Klapan.
Uslijedio je veliki pljesak svim sudionicima, međusobno čestitanje ovog najradosnijeg kršćanskog blagdana – rođenja Isusova, a potom i radost druženja uz božićni domjenak pripravljen od strane Općine, uz kolače i dobro vino vrijednih pridraških domaćica i domaćina, većinom članova KUD-a “Luzarica”, s predsjednikom Brankom Narančićem Baćom, koji su uz inicijatora i organizatore i ovaj puta, kao i puno puta ranije pripomogli da i ova veličanstvena večer na Stjepandan 26. prosinca u župi Pridraga održanoj s puno ljubavi, mira i topline, kako i dolikuje ovom radosnom danu, u potpunosti uspije.