Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vršani u radnoj akciji

Autor: Jurica Predovan

29.01.2008. 23:00
Vršani u radnoj akciji


Sve ovisi o samim mještanima i o njihovoj volji da se u njihovoj ulici naprave ovakvi i slični radovi te ćemo i nadalje ulagati dajući materijal, nakon čega će se ići na asfaltiranje ulica
Ako je suditi po sadašnjim radovima i akcijama koje su u tijeku na području općine Vrsi, za očekivati je da će mjesto vrlo brzo dobiti još ljepši izgled, kako u centru tako i u svim ostalim dijelovima mjesta. Vidljivo je da se na svakom koraku nešto radi te se često na terenu mogu susresti djelatnici komunalnog poduzeća, zadarske Elektre, Vodovoda te Đovani prometa koji postavljaju nova rasvjetna tijela itd.
Uklanjanje suhoziđa Intenzivno se radi na tamponiranju ulica i pripremi za skoro postavljanje novog asfaltnog sloja te proširivanju i rušenju postojećih zidova koji su bili u jako lošem stanju. Tome je svakako doprinijelo Ministarstvo mora prometa turizma i razvitka koje je prošle godine osiguralo sredstva od 1,500.000 kuna za izgradnju nerazvrstanih cesta na području Vrsi i Poljica. Naime, ovih dana mještani Vrsi započeli su s dobrovoljnim radovima kako bi promijenili stari izgled ulica koje su narušavale izgled mjesta. Radovi su započeli uklanjanjem i odvozom suhoziđa te zidanjem novih zidova duž nekoliko ulica. Zajedničkim snagama mještani već dva tjedna intenzivno rade, a koliku volju imaju govori i podatak da u akcijama sudjeluje po dvadesetak mještana. Za svaku pohvalu je i to što u radovima sudjeluje i ratni vojni invalid Elvis Perković kao i Šime Kapović koji je preživio dva infarkta te mogu biti svima za primjer koliko može biti jaka odlučnost. Da se zajedničkim snagama može puno brže napredovati uvjerili su se i žitelji koje žive u Ulici Stjepana Radića, Milića ulici i Put Kukinice gdje se već do sada izgradilo preko 250 metara novih zidova te će se po završetku zidanja ići na postavljanje novog asfalta.
Kad se vrške ruke slože… Općina financira odvoz suhoziđa kao i sav građevinski materijal koji je potreban za samo zidanje novih zidova, a mještani ulažu svoje vrijeme i trud kako bi mjesto učinili što ljepšim. Načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić nije krila zadovoljstvo odazivom mještana na ovakve akcije, kazavši kako će i ubuduće težiti izgradnji i još boljem uređenju mjesta te kako će nastaviti s radovima duž cijelog mjesta. – Pohvalno je za naše mještane što su svi masovno angažirani na obnovi svoga kvarta i ulice u kojoj žive te na taj način doprinose ljepšem izgledu samog mjesta. Općina Vrsi uvijek će stajati uz mještane i gdje god bude postojala inicijativa da se uljepšaju ulice i izvedu slični radovi mi ćemo ih uvijek u tome podržati. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim svim mještanima koji su sudjelovali i koji će i dalje sudjelovati te svima onima koji su izrazili želju da se i u njihovoj ulici započne s radovima. Ističem da sve ovisi o samim mještanima i o njihovoj volji da se u njihovoj ulici naprave ovakvi i slični radovi te ćemo i nadalje ulagati dajući materijal, nakon čega će se ići na asfaltiranje ulica. Ovim primjerom Vršani su se još jedanput pokazali složnima te mogu biti primjer svima u Zadarskoj županiji i u Hrvatskoj, zaključila je načelnica Sandra Vukić.