Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mladen Mišković skinuo pečat Državnog inspektorata i tužio inspektoricu

Autor: Suzana Bandić

29.01.2009. 23:00
Mladen Mišković skinuo pečat Državnog inspektorata i tužio inspektoricu

Foto: Zvonko KUCELIN



Riječ je o ugostiteljskom objektu “Spiza” koji se nalazi u Trgovinskom centru, a koji je prošle godine Mišković dao u zakup Robertu Kovačeviću. Mišković se ne smatra krivim, pa je tužio inspektoricu Marijanu Surić, jer je prema njegovom mišljenju – pogriješila


Mladen Mišković, (57) poznati zadarski poduzetnik i direktor Trgovinskog centra na Relji, zaradio je kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ocijenjenog kao skidanje i povreda službenog pečata i znaka.
Naime, Miškovića se sumnjiči da je 18. studenoga prošle godine kao vlasnik dioničkog društva skinuo službenu vrpcu i obavijest s ugostiteljskog objekta kojom se zabranjuje daljnji rad, a koju je tamo postavio Državni inspektorat.
Riječ je o ugostiteljskom objektu “Spiza” koji se nalazi u Trgovinskom centru, a koji je prošle godine Mišković dao u zakup Robertu Kovačeviću (40).
Kako je inspekcijskim pregledom utvrđeno da je Kovačević počinio prekršaj iz Zakona o radu, Marijana Surić, inspektorica Državnog inspektorata, donijela je odluku o jednomjesečnom zatvaranju objekta. Potom je na objekt 18. studenoga postavljen znak i pismena obavijest o zabrani rada. Isti je Mladen Mišković skinuo i zaradio prijavu.
– Riječ je o nesporazumu, a radi se o prostoru koji je naša firma dala u zakup fizičkoj osobi radi obavljanja ugostiteljske djelatnosti – rekao je Mišković, pojašnjavajući kako je zapravo došlo do ove, nimalo ugodne situacije.
– Taj dan sam tamo sasvim slučajno naišao. Vidio sam nekakav bijeli papir na vratima, a kako slabije vidim, skinuo sam ga kako bih pročitao što piše. Nije mi bila namjera počiniti kazneno djelo, niti na bilo koji način prekršiti Zakon. Zapravo, smatram kako to nisam ni učinio, jer sam u cijeloj toj priči ja oštećen – zaključio je Mišković te pojasnio kako je riječ o zakupljenom prostoru u kojemu je  prekršaj počinio zakupitelj.
– Ako je utvrđeno tko je počinio prekršaj onda se treba ta osoba procesuirati i kazniti. Pečaćenjem prostora zapravo se kaznilo mene kao vlasnika prostora, a protiv druge osobe se vodi kazneni postupak što je neprihvatljivo. Evidentno je kako je inspektorica Surić pogriješila pa sam pokušao s njom razgovarati, no ona je to odbila. Stoga sam angažirao odvjetnika i tužio ju, a zatražio sam i stegovni postupak protiv nje – ispričao nam je Mišković, dodajući kako već u ponedjeljak ima zakazano sudsko ročište na kojemu će zatražiti svoju zadovoljštinu zbog nanesene mu štete.
Za službeni stav o nastaloj situaciji upitali smo Državni inspektorat u Zagrebu, no do zaključenja naših novina nismo dočekali odgovor.