Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Otvoren put rekonstrukciji Bihaćke ulice

Autor:

29.01.2009. 23:00
Otvoren put rekonstrukciji Bihaćke ulice


Trenutačno traju dogovori i sređuju se imovinskopravna pitanja za ovo novo zemljište na koje bi se preselio vlasnik te kuće pa kad se to riješi, možemo krenuti u realizaciju projekta, kaže Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru


Grad Zadar ove je godine u svom proračunu predvidio i uređenje Bihaćke ulice, odnosno probijanje koridora u toj ulici i njeno proširenje. Prema projektu bi trebala biti srušena i jedna obiteljska kuća koja se nalazi na samom križanju Bihaćke ulice i Ulice sv. Marije.
Iz Gradske uprave su nam rekli da je s vlasnikom te obiteljske kuće potpisan ugovor o kupoprodaji, nakon čega bi Grad srušio tu kuću, a vlasniku kuće bi se, uz novčanu nadoknadu za srušenu kuću dalo i neko drugo obližnje građevinsko zemljište na kojem bi on sagradio novu kuću.
 – Trenutačno traju dogovori i sređuju se imovinskopravna pitanja za ovo novo zemljište, na koje bi se preselio vlasnik te kuće pa kad se to riješi, možemo krenuti u realizaciju projekta, kaže Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru. Ipak o vremenu kada bi se s projektom konačno krenulo u realizaciju nije nam mogla reći jer, kako kaže, to ne ovisi samo o njima. O tome koliko je novca uloženo u izvlaštenje zemljišta te koliko je ovaj projekt vrijedan iz Gradske uprave nam nisu mogli reći.
Podsjetimo, iz Grada Zadra već se godinama govori o ovoj rekonstrukciji kojom bi se obuhvatio dio Bihaćke ulice, kod Interspara i Mercatora, od raskrižja s ulicom Svete Marije do raskrižja s ulicom Put Biliga, Splitskom ulicom i ulicom admirala Jakova Šubića od Cezana. No, vlasnik kuće godinama nije bio voljan pristati na prodaju svoje kuće jer nije bio zadovoljan cijenom koju mu je Grad nudio. Ipak, na kraju je popustio i pristao na prodaju svog doma u zamjenu za novčanu naknadu i novo zemljište na kojem će moći izgraditi novu kuću za svoju obitelj.
Ovom bi se rekonstrukcijom znatno poboljšalo postojeće prometno stanje, kako na samom području stambenog naselja Bili brig, tako i na znatno širem području grada. Naime, Bihaćka ulica bi s vremenom trebala preuzeti važnu prometnu ulogu u povezivanju istočnih i zapadnih dijelova grada.
Osim uređenja Bihaćke ulice, ove bi se godine trebao proširiti i sjeverni dio Splitske ulice. Južni dio uz Dvoranu Krešimira Ćosića je proširen, ali sjeverni dio ulice i dalje je skučen i bez nogostupa. No, prema najavama dogradonačelnika Dražena Grgurovića, ove bi se godine krenulo u proširenje sjevernog dijela do spoja sa zaobilaznicom. Kada bi se konačno krenulo u radove također nam iz Grada nisu mogli reći, jer se i u ovom slučaju prvo moraju riješiti imovinskopravni odnosi, a tek se onda može krenuti na proširenje.