Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zimske pripreme za “Privlačko ljeto”

Autor: Katarina Belić

29.01.2009. 23:00
Zimske pripreme za “Privlačko ljeto”


Mislim da će u ovoj nadolazećoj sezoni biti općenito mnogo zanimljivih događaja, kulturnih i zabavnih, te vjerujem da ova kriza neće ostaviti neke dublje tragove na sezonu koja je pred nama, zaključila je Iva Zorić, direktorica TZ općine Privlaka


Već krajem mjeseca siječnja u Privlaci kao i u Turističkoj zajednici općine Privlaka počinju radovi i pripreme za novu turističku sezonu, kao i za organizaciju i realizaciju “Privlačkog ljeta 2009.”.
Bunar Sokolar
Ukupan prihod kojim TZ općine Privlaka raspolaže iznosi 600.000 kuna neto, a prikupi se iz boravišnih pristojbi, sponzora, Općine i turističke članarine. Iako je za nadolazeću turističku sezonu u planu realizacija mnogih pprojekata, ipak najveći dio novca ide u organizaciju turističkih fešti i izradu promidžbenih materijala Privlake, poput izrade fotografija, tiskanja turističkih letaka, obnove web stranica i slično.
– Prošle godine smo započeli s projektom izrade smeđe signalizacije u suradnji s našom Općinom te ćemo s tim nastaviti i to dovršiti ove godine kao jedan od naših prioriteta. Planiramo i uređenje poznatog bunara Sokolara te smo s radovima već započeli, no planiramo još i postavljanje opreme za dječje igralište kao i dodatnih klupa na šetnici te izradu nekih novih promidžbenih materijala. Naravno, nastavit ćemo i s određenim akcijama koje provodi turistička zajednica, kao što su biranje najljepšeg vrta, akcija čišćenja u suradnji s osnovnom školom, izbor gosta godine i slične aktivnosti, kazala je Iva Zorić, direktorica TZ općine Privlaka.
“Privlačka noć” zasigurno je jedna od važnijih manifestacija u turističkoj sezoni u Privlaci. Stoga će se na nju staviti poseban naglasak i ove godine. No, aduta za nadolazeće ljeto Privlaka ima još mnogo, a posebno kada se govori o prirodnoj ljepoti mjesta i njezinim plažama.
U Privlaci, naime, ima mnogo prekrasnih pješčanih plaža koje su vrlo bitne za obiteljski turizam, a upravo taj oblik turizma je najrazvijeniji na ovom području. Uz to, prije tri godine otvoren je i prvi hotel u Privlaci, što je uvelike pridonijelo razvitku turizma. No, ima i još nekih većih projekata koji su u planu, poput izgradnje zaobilaznice i marine, što će zasigurno dodatno pozitivno unaprijediti i obogatiti Privlaku i učiniti je još zanimljivijom i dostupnijom turističkom destinacijom.
Kampovi bilježe pad
– Zadovoljni smo prethodnom turističkom sezonom jer smo u 2008. godini ostvarili ukupno 247.756 noćenja, što je 14% više noćenja nego u 2007. godini, a ukupno gledano imali smo 10% više gostiju nego godinu prije. Jedino u čemu smo zabilježili pad broja gostiju od 8% je u kamp-naseljima. Iako Privlaka kao mjesto ima mnogo toga za ponuditi turistima, ipak mislim da u sveukupnoj ponudi nedostaje malo veći broj kafića i restorana koji bi nam dodatno obogatili ponudu. Što se same strukture gostiju tiče, uvijek imamo najviše vikendaša i domaćih gostiju te Nijemaca, Austrijanca i Čeha. Mislim da se ne bi trebalo u tom pogledu ništa znatno mijenjati ni ove godine, kazala je Zorić.
No, prije same turističke sezone i ljeta, Privlačani se raduju idućim danima jer, iako kod njih ne postoji izraženija tradicija maškara i karnevala, sada već treću godinu zaredom organizirano sudjeluju i pripremaju se za odlazak u grad kako bi se svima predstavili svojim domišljatim kostimima i nekom od “tema” koju prethodno odaberu.
– Već dvije godine zaredom Privlačani su dobili jednu od nagrada, primjerice, prošle godine osvojili su 3. mjesto za najbolju grupnu masku i vjerujemo da će tako biti i ove godine. Mislim da će u ovoj nadolazećoj sezoni biti općenito mnogo zanimljivih događaja, kulturnih i zabavnih, te vjerujem da kriza neće ostaviti neke dublje tragove na sezonu koja je pred nama, zaključila je Zorić.