Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Sirovo i surovo” parodiranje američkih reality emisija

29.01.2012. 23:00
“Sirovo i surovo” parodiranje američkih reality emisija


Cijena ulaznice za ovu jedinstvenu i neponovljivu projekciju je simboličnih 20 kuna, s obzirom na to da su Ričardove ovce, kuja Lily i pas Pietro zbog pretrpljenih psihičkih boli nakon makeovera od producenata filma tražili novčanu odštetu
Snimiti film bez scenarija, dogovora, ponavljanja scena i za nula kuna mogu samo članovi bokanjačkog KUD-a “Bleke i konji”. Kreativna energija Enia Meštrovića uz produkcijsku potporu njegovih prijatelja “Bleka i konja” u surovim i potpuno nerealnim uvjetima, a pod redateljskom palicom Lea Dovranića, te uz glazbenu potporu “Postolara Trippera” urodila je prvom zadarskom komedijom pod nazivom “Od bleke do konja”. Prikazivanje filma za širu javnost predviđeno je za petak 10. veljače 2012. godine s početkom u 20.00 sati u Arsenalu.
Svečana premijera održana je u svibnju prošle godine u Callegru pred prepunim gledalištem, čime je ova komedija i službeno okrunjena za najbolji zadarski film ovog žanra, s obzirom da je i jedina takva postojeća na ovim prostorima.
Preobražaj
 Ideja za film koji “sirovo i surovo” (zabranjeno za djecu mlađu od 12 godina) parodira američke reality emisije kao što je primjerice dosta dugo prikazivana “Pod nož”, u kojima grupa stručnjaka temeljito radi na totalnom fizičkom preobražaju poprilično neuglednih jedinki, došla je od samog Enija Meštrovića. Naime, ideju o svom, odnosno preobražaju Ričarda Meštrovića, kojega u filmu glumi, dobio je nakon višemjesečnih priprema za potrebe FK “C. Zvezda”, čiji igrač je bio na prošlogodišnjem zadarskom karnevalu. Enia iliti Ričarda na putu od preobražaja, odnosno procesa iz “ružnog krezubog pačeta” u “bijelog labuda blistava osmijeha” vodi njegov stilist kojeg glumi Edi Nadarević.
Ričard od zvijeri postade ljepotanom
Osim navedenih likova, u filmu sudjeluje niz stručnjaka, zubar, pediker, plastični kirurg-veterinar, frizer, odnosno svi oni koji su se “potrgali od posla” da “krezubog, prljavog i smrdljivog čobana iz zadarskog zaleđa učine čovjekom”.
“I tada Ričard od zvijeri postade ljepotanom, a ljepota njegova bješe tada toliko velika i sjajna da zasljeplješe njegovu familiju, ovce i pse, koji ga tada ne prepoznaše te se razbježaše na sve strane svijeta da se k njemu više nikada ne vrate.


Cijena ulaznice za ovu jedinstvenui neponovljivu projekciju je simboličnih 25 kuna s obzirom da su Ričardove ovce, kuja Lily i pas Pietro zbog pretrpljenih psihičkih boli nakon makeovera od producenata filma tražili novčanu odštetu za koju su se i izborili pravnim putem!
Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u fotokopirnici Pharos na Kalelargi i na sam dan projekcije na ulazu u Arsenal.


 OD BLEKE DO KONJA




PRODUKCIJA: KUD “Bleke i konji”, Bokanjac, ZADAR
GLAZBA: “Postolar Tripper”
AUTOR: Leo Dovranić
ULOGE: Enio Meštrović, Edi Nadarević, Marijana Kanjer, Marino Mirčeta, Lily i Pietro