Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Predstavili se Babić i Mijolović, moguć povratak Klasanovića

Autor: Šime Ćurko

29.01.2013. 23:00
Predstavili se Babić i Mijolović, moguć povratak Klasanovića


Za razliku od nekih prethodnih (polu)sezona rukometaši Zadra ove zime odigrat će znatno više trening utakmica kako bi spremni(ji) dočekali nastavak sezone u Drugoj ligi u kojoj žele osvojiti prvo mjesto. Prošli vikend Zadar je nastupio na turniru u Kaštelima gdje je u prvoj utakmici pružio dobar otpor domaćem premijerligašu. Dugo su Zadrani i Kaštelani igrali u Drugoj ligi, no dok je rukomet u splitskom predgrađu otišao velikim koracima naprijed, u Mocirama su se zabavljali sami sobom pa su danas tu gdje jesu. Ipak, najava mogućih pozitivnih promjena bio je i nastup Zadrana u Kaštel Starom. Bez obzira što je riječ o trening utakmici to što se Zadar dobro držao protiv momčadi koja je dva ranga ispred ohrabrujuće je pred nastavak sezone. Nakon poraza od Kaštelana Zadar je izgubio i utakmicu za treće mjesto protiv Kamička. Bio je to dvoboj jedinih izglednih konkurenata u borbi za prvo mjesto u Drugoj ligi – jug i ulazak u Prvu ligu. Utakmica je bila vrlo izjednačena, a za pretpostavit je da su i treneri skrivali svoje glavne adute. Ipak je ono što slijedi u Drugoj ligi mnogo važnije od toga tko će biti treći, a tko četvrti na kraju turnira. Prvo mjesto, očekivano, osvojili su domaćini koji su u finalu bili uvjerljivi protiv Hrvatskog dragovoljca.
Za Zadar su nastupili Marin Babić i Ive Mijolović, pojačanja u vanjskoj liniji, od kojih se na proljeće mnogo očekuje. A očekuje se i povratak u momčad Lovre Klasanovića, mladog (1994.) kružnog napadača koji je prošlo ljeto iz Zadra otišao u redove premijerligaša Splita. No, hrvatski kadetski reprezentativac (još) nije dobio potrebne papire iz Splita, pa je njegov povratak u matični klub na čekanju.
Polufinale
MARINA KAŠTELA31 (16)


ZADAR25 (11)
KAŠTEL STARI – Gradska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Mandić (Solin) i Žanko (Sinj).
MARINA KAŠTELA: Pepur, Bujas, Ilić, Topić 6, Dželalija 7, Milković 1, Javorčić 1, A. Babić 3, Bujas 9 (4), Kvesić, Jukić, Knezović, Družijanić, Britvić, Nenadić 4 (1), Markota. Trener: Vatromir Srhoj.
ZADAR: Vrsaljko, Zelić 5, Jerak 1 (1), Malenica, M. Babić 4, Mijolović 7, Šimičević 2, Maričić, Malčić 1 (1), Perić, Čirjak 2, Rogić 1, Bukva 2, Valčić, Cota. Trener: Frane Kardum.
Sedmerci: Marina Kaštela 5 (5); Zadar 2 (2).
Isključenja: Marina Kaštela 6 minuta; Zadar 10 minuta.
Za treće mjesto
KAMIČAK25 (14)


ZADAR24 (13)
KAŠTEL STARI – Gradska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Anušić i Vukovac (Split).
KAMIČAK: Bešljić, Jenjić, Erceg 6, Poparić, Grubišić-Čabo 3, Vučković, Pletikosić 3, Mustapić 4 (1), Filipović-Grčić 3, Vladović 3, A. Putnik, M. Putnik, Musulin 1 (1), Borozan 2, Balov. Trener: Ivo Vukasović.
ZADAR: Vrsaljko, Zelić 2, Jerak 5 (1), Malenica, Babić 1, Mijolović 2, Šimičević, Maričić 1, Malčić 2, Perić, Čirjak 8, Rogić, Bukva, Valčić 3, Cota. Trener: Frane Kardum.
Sedmerci: Kamičak 2 (3); Zadar 1 (2).
Isključenja: Kamičak; Zadar 2 minuta.




U subotu turnir u Mocirama


U subotu 2. veljače u Mocirama će se održati još jedan pripremni turnir. U prvoj utakmici u 14.30 sati igrat će prvoligaš Biograd i drugoligaš Trilj, dok je u 15.45 na rasporedu dvoboj Zadra i prvoligaša Hrvatskog dragovoljca. Pobjednici će igrati za prvo, a poraženi za treće mjesto.