Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Od ponedjeljka se opet može trenirati na otvorenim terenima i bazenu

30.01.2021. 09:56


Športski centar Višnjik objavio je kako će od ponedjeljka 1. veljače, a u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite, za sportaše i rekreativce opet biti dostupni otvoreni sportski tereni u sklopu ŠC-a Višnjik, kao i bazen.
Naime, Stožer je odlučio kako će tereni biti na raspolaganju za provođenje športskih i rekreacijskih programa svim udrugama i klubovima, te građanima za njihove pojedinačne aktivnosti. Isto tako, otvorit će se i zatvoreno bazensko plivalište u sklopu ŠC-a Višnjik.


Vrlo zadovoljni odlukom
– Vrlo smo zadovoljni ovom odlukom jer smatram da su rekreacija na otvorenom i aktivno bavljenje sportom vrlo dobri za sve naše sugrađane, počevši od onih najmlađih do starijih. Ova odluka znači da će se svi oni klubovi koji mogu trenirati vani, moći opet vratiti na terene u svim kategorijama. Mi smo već počeli vraćati obruče na košarkaške table i u ponedjeljak će svi tereni biti spremni za sportaše i rekreativce, rekao nam je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.
Naglasio je kako je na ŠC-u Višnjik registrirano preko 165 klubova i udruga te su zadnjih nekoliko dana imali učestale pozive svih zainteresiranih koji su htjeli otvoriti vrata za sportaše.
Osim treninga na otvorenom, opet se omogućuje i treniranje u bazenima i to sportašima, ali i građanima za aktivnosti zdravstvenog i rekreativnog plivanja i drugih sadržaja. Međutim, ono što treba naglasiti jest činjenica da je radni režim definiran u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.
– Bazen će se isto otvoriti za sve kategorije sportaša, ali postoji odluka da u isto vrijeme na bazenu smije biti sedam sportaša na 100 metara kvadratnih pa će prema tome na našem bazenu moći biti oko 70-ak sportaša za vrijeme treninga, pojasnio je Karlović rekavši kako još moraju s klubovima dogovoriti način kako će ovo provesti iz teorije u djelo.


U svim dvoranama popunjeni termini
Upitali smo ga jesu li zbog cijele ove situacije neki klub ili udruga za rekreaciju odustali od najma prostora, budući da ne mogu raditi već tri mjeseca, te nam je odgovorio kako nitko nije odustao te su u svim dvoranama popunjeni termini.
– S obzirom da ne smiju održavati treninge odlučili smo izaći u susret sportskim klubovima i rekreacijskim udrugama te smo im ponudili dvije opcije – ili su mogli poslati molbu da ne plaćaju najam dok traje ova zabrana ili da im država to refundira. U svakom slučaju, nastojimo im izaći ususret. Svi čekamo normalizaciju situacije i da opet svi normalno nastave s treninzima, rekao je Karlović. Naglasio je kako Športski centar Višnjik svim svojim korisnicima i posjetiteljima želi ugodne i korisne trenutke u svim njihovim aktivnostima i sadržajima. Ujedno, svima preporučuju da se u cilju zaštite svoga i općega zdravlja pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, odluka i preporuka.