Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prva faza radova trebala bi završiti početkom svibnja

30.01.2021. 10:05


Radovi na Kolovarama počeli su početkom listopada prošle godine, a predviđen je završetak radova početkom svibnja ove godine. Naš, Upravni odjel nositelj je investicije teške preko dva milijuna i 200 tisuća kuna bez PDV-a. Izvođač radova je tvrtka Minigradnja d.o.o. iz Vodica, a od Ministarstva turizma dobili smo još 560 tisuća kuna. Mi smo zaduženi za sanaciju obalnog zida, uređenje sunčališta, igrališta i javnu rasvjetu, a Odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša kolege Robertina Dujele, zadužen je za, da tako kažem, gornji dio odnosno, uređenje partera do bedema i njegovo popločavanje, objasnio je Ante Ćurković, v.d. pročelnika Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra.




Radovi u fazama
Naime, izrada projekta uređenja plaže Kolovare započela je 2018. godine, a nakon izrade Urbanističkog plana uređenja tog obalnog pojasa, s obzirom na veličinu kompletnog obuhvata plaže, planiranu opremljenost i sadržaje kupališta odnosno, troškove gradnje i uređenja kompletnog obalnog pojasa, daljnja izrada projektne dokumentacije i izvođenje radova planirani su u fazama. Tako je u srpnju 2018. godine, dovršena izrada projektne dokumentacije za prvu fazu, a riječ je o glavnom projektu sanacije rive i parternog uređenja javne površine kupališta Kolovare. Obuhvat prve faze odnosi se na dio obalnog pojasa od zgrade Zavoda za javno zdravstvo i zone gradskog bazena do ugostiteljskog objekta »ex Hitch«.
Temeljem izrađene projektno-tehničke dokumentacije, osim sanacije obalnog zida rive, popločat će se kupalište i šetnice dekorativnim betonom, uredit će se sunčalište uključujući i projekt javne rasvjete te će se urediti gornja šetnica i postavit će se urbana oprema…


Površina obuhvata druge faze je 2.802 četvorna metara
Površina obuhvata prve faze radova je 1.395 četvornih metara, a sve se uređuje pod »dirigentskom« palicom i prema arhitektonskom projektu Arhitektonske radionice Marušić d.o.o.
U drugoj fazi uredit će se prostor iza zelenog pojasa, odnosno dio uz same bedeme. Tamo će se urediti pristupni put i sanitarni dio odnosno, izgradit će se sanitarni paviljoni, postavit će se betonske klupe i uredit će se sunčalište. Također, uredit će se gornja šetnica i staza, a površina obuhvata druge faze je 2.802 četvorna metara.
Zadnja, treća faza uređenja ovog dijela obalnog pojasa, obuhvaća uređenje brojnih sadržaja kao što je dječje igralište, boćalište te izgradnja i uređenje malog bazena za djecu, koji bi trebao biti sličan već postojećem na bazenu Kolovare.


KUPALIŠTE, SUNČALIŠTE, ŠETALIŠTE
Osim sanacije obalnog zida rive, popločat će se kupalište i šetnice dekorativnim betonom, uredit će se sunčalište uključujući i projekt javne rasvjete te će se urediti gornja šetnica i postavit će se urbana oprema…




»Upravni odjel za EU fondove Grada Zadra nositelj je investicije teške preko dva milijuna i 200 tisuća kuna bez PDV-a. Izvođač radova je tvrtka Minigradnja d.o.o. iz Vodica, a od Ministarstva turizma dobili smo još 560 tisuća kuna«
Ante ĆURKOVIĆ