Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gradi se i uređuje dječje igralište u Maslenici vrijedno 650 tisuća kuna

30.03.2021. 12:30


Investicija vrijedna skoro 650 tisuća kuna najviše će razveseliti masleničku djecu – radi se o novom modernom igralištu.
U Ulici Gojka Šuška u naselju Maslenica uskoro će se čuti vesela cika i vika. Najmlađi stanovnici naselja dobit će svoje mjesto za igru. Naime, finalizira se izgradnja dječjeg igrališta nakon čega se kreće u njegovo opremanje.


Izgradnja i opremanje razdvojeni na dvije nabave
– EU sredstvima preko Programa ruralnog razvoja krenuli smo u izgradnju i uređenje dječjeg igrališta sa spravama, površinama za odmor i komunikaciju te ozelenjenim zonama, kazao je načelnik Općine Jasenice Martin Baričević.
U okviru mjere 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS), odabranih LAG-ova, unutar podmjere 19.2 »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, Općina Jasenice je dana 22. srpnja 2020. godine potpisala Ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za projekt »Uređenje dječjeg igrališta u naselju Maslenica«. Ukupna vrijednost investicije iznosi 648.065,00 kuna.
– Razdvojili smo izgradnju i opremanje na dvije nabave, a ove godine u siječnju potpisali ugovore za izgradnju i opremanje. Završetkom radova pristupa se opremanju tj. ugradnji sprava za igru, najavio je Baričević.


Djeca su radost i budućnost
Prema glavnom projektu, igralište će biti opremljeno tipskim spravama za igru, dok će sve površine unutar dječjeg igrališta biti povezane u kontinuitetu. Povišeni sjeverni plato s piknik klupama bit će pristupačan preko rampe propisanog nagiba tako da se omogući kretanje i korištenje čitavog igrališta djeci i osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Različite podne obloge su u istom nivou, bez visinskih razlika, a igralište je projektirano tako da tijekom korištenja različita djelovanja ne prouzroče nedopuštene deformacije, te oštećenja građevinskog dijela ili opreme.
Uz prvi dječji vrtić i novo školsko igralište, ovo je još jedan projekt kojim Općina Jasenice potiče demografsku obnovu.
– Djeca su nam prioritet, ona su naša budućnost i naša radost. Njihov je razvoj obilježen igrom i istraživanjem, te se nadam da će ovdje provoditi svoje vrijeme i družiti se sa svojim vršnjacima, istaknuo je Baričević dodavši kako su sva ulaganja u infrastrukturne projekte usmjerena na podizanje razine kvalitete života lokalnog stanovništva, poglavito mladih obitelji koje se žele zadržati na ovom području.