Gradi se i uređuje dječje igralište u Maslenici vrijedno 650 tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Projekt za ostanak mladih obitelji financiran EU sredstvima
EU sredstvima preko Programa ruralnog razvoja krenuli smo u izgradnju i uređenje dječjeg igrališta sa spravama, površinama za odmor i komunikaciju te ozelenjenim zonama, kazao je načelnik Općine Jasenice Martin Baričević
Zadarski list
Po završetku radova, slijedi opremanje dječjeg igrališta

Investicija vrijedna skoro 650 tisuća kuna najviše će razveseliti masleničku djecu - radi se o novom modernom igralištu.
U Ulici Gojka Šuška u naselju Maslenica uskoro će se čuti vesela cika i vika. Najmlađi stanovnici naselja dobit će svoje mjesto za igru. Naime, finalizira se izgradnja dječjeg igrališta nakon čega se kreće u njegovo opremanje.

Izgradnja i opremanje razdvojeni na dvije nabave

- EU sredstvima preko Programa ruralnog razvoja krenuli smo u izgradnju i uređenje dječjeg igrališta sa spravama, površinama za odmor i komunikaciju te ozelenjenim zonama, kazao je načelnik Općine Jasenice Martin Baričević.
U okviru mjere 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS), odabranih LAG-ova, unutar podmjere 19.2 »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, Općina Jasenice je dana 22. srpnja 2020. godine potpisala Ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za projekt »Uređenje dječjeg igrališta u naselju Maslenica«. Ukupna vrijednost investicije iznosi 648.065,00 kuna.
- Razdvojili smo izgradnju i opremanje na dvije nabave, a ove godine u siječnju potpisali ugovore za izgradnju i opremanje. Završetkom radova pristupa se opremanju tj. ugradnji sprava za igru, najavio je Baričević.

Djeca su radost i budućnost

Prema glavnom projektu, igralište će biti opremljeno tipskim spravama za igru, dok će sve površine unutar dječjeg igrališta biti povezane u kontinuitetu. Povišeni sjeverni plato s piknik klupama bit će pristupačan preko rampe propisanog nagiba tako da se omogući kretanje i korištenje čitavog igrališta djeci i osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Različite podne obloge su u istom nivou, bez visinskih razlika, a igralište je projektirano tako da tijekom korištenja različita djelovanja ne prouzroče nedopuštene deformacije, te oštećenja građevinskog dijela ili opreme.
Uz prvi dječji vrtić i novo školsko igralište, ovo je još jedan projekt kojim Općina Jasenice potiče demografsku obnovu.
- Djeca su nam prioritet, ona su naša budućnost i naša radost. Njihov je razvoj obilježen igrom i istraživanjem, te se nadam da će ovdje provoditi svoje vrijeme i družiti se sa svojim vršnjacima, istaknuo je Baričević dodavši kako su sva ulaganja u infrastrukturne projekte usmjerena na podizanje razine kvalitete života lokalnog stanovništva, poglavito mladih obitelji koje se žele zadržati na ovom području.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno