Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Paškim vatrogascima stiglo novo vatrogasno vozilo vrijedno 2, 6 milijuna kuna

30.03.2021. 12:15


Pred sjedištem DVD-a Pag na Julovici, paški vatrogasci su priredili svečani doček novog vatrogasnog vozila koje im je doniralo Ministarstvo unutarnjih poslova RH i koje je najvrjednija donacija koju su paški vatrogasci ikada dobili. Vatrogasno vozilo opremljeno je najmodernijom opremom, a njegova vrijednost iznosi 2,6 milijuna kuna.
Dva vatrogasna vozila dočekala su novo vozio na Svilnome i uz rotacijska svjetla i sirene, dopratili novo vozilo do Julovice. Vozilo je u Zagrebu preuzeo Jure Orlić, predsjednik DVD-a Pag, a na preuzimanju je bio nazočan i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Novo vozilo je od Zagreba do Paga vozio Ante Oštrić, zamjenik predsjednika i službeni vozač DVD-a Pag.
U pratnji vozila od Zagreba do Paga bio je i gradonačelnik Fabijanić.
– Dobivanje ovog vozila je od velikog značenja za grad Pag, za rad naših vatrogasaca i to je priznanje vatrogascima i našem gradu. To vozilo će koristiti i DVD Pag i Javna vatrogasna postrojba na cijelom području Grada Paga, ali i otoka. Nedavno su naši vatrogasci dobili suvremeno vatrogasno vozilo s ljestvama. Naši vatrogasci su se puno puta iskazali u akcijama gašenja požara, u spašavanju ljudi i imovine, a sada su dobili još jedno važno sredstvo za intervencije. Zahvalni smo Ministarstvu unutarnjih poslova i ministru Božinoviću na dodjeli ovog vozila, izjavio je gradonačelnik Fabijanić za Radio Pag.