Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vicković: U našoj županiji cijepljenje se odvija prema planu

30.03.2021. 09:30


Vijest kako se dio županijskih stožera civilne zaštite buni zbog nepravde u raspodjeli cjepiva izazvala je dodatnu zabrinutost među građanima koji još uvijek čekaju svoj red na cijepljenje. Razlog tome je, kako mediji izvještavaju, neravnomjernost između županija do koje je došlo kada su u nekim županijama cijepljeni potpuno zdravi mladi ljudi, dok u drugim županijama ni stariji i kronični bolesnici ne mogu doći na red.
Kakva je u tom smislu situacija u našoj županiji, pitali smo načelnika Županijskog stožera, Šimu Vickovića.
– Županijski Zavod za javno zdravstvo, u koordinaciji s Domom zdravlja, uredno obavlja cijepljenje naših građana prema prioritetima koje su propisali Nacionalni stožer i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U ovom trenutku kod nas nema nikakvih problema, dapače, cijepljenje se odvija prema planu, odnosno sukladno broju pristiglih doza, napominje Vicković, osvrćući se i na trenutačnu epidemiološku situaciju u županiji.
– Danas imamo manji broj pozitivnih na virus, ali ono što je ovdje važno jest činjenica kako je riječ o obiteljskim kontaktima, privatnim druženjima i prijenosu virusa u nekim školama. Dio škola prešao je na online nastavu, a dio će ići po A modelu s obzirom da imamu pravo sami izabrati, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Važno je samo da se i dalje pridržavamo epidemioloških mjera kako bi nam situacija bila što bolja i kako bismo spremni dočekali turističku sezonu, poručuje načelnik Županijskog stožera.