Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dramsko – plesna bajka

Autor: Goran Bujić

29.04.2009. 22:00
Dramsko – plesna bajka

Foto: Filip BRALA



Predstava je postavljena u povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa, 27. travnja dva dana kasnije, a ideju i kostime za nju uradila je Marija Šarić Ban, dok režiju potpisuje Sanja Petrovski


Dva dana poslije 27. travnja, Svjetskog dana plesa, u srijedu navečer u Hrvatskoj je kazališnoj kući izvedena premijera “Pepeljuge”, poznate bajke, kako je vidi Zadarski plesni ansambl, točnije u realizaciji Marije Šarić Ban i Sanje Petrovski. Marija je ujedno autorica kostima za ovu dramsko-plesnu predstavu, a Sanja redateljica kojoj je podršku u redateljskom poslu pružila Maja Šimić, redateljica nedavno premijerno odigrane drame “Željezo” u produkciji HKK. U projektu je uz članice Zadarskog plesnog ansambla sudjelovao i Odjel za balet Glazbene škole “Blagoje Bersa”, kao i glumci Kazališta lutaka Zadar te Glumačke radionice HKK Zadar, dok je autorsku glazbu komponirao Ivan Koprivčević koristeći folklorne elemente sa šireg područja Hrvatske.
Zadarska je kazališna publika dobro primila zajednički napor mnogobrojnog ansambla pa je za vjerovati kako će se “Pepeljuga” dugo zadržati na “daskama koje život znače”, i ne samo na pozornici HKK ili KLZ, već i diljem Hrvatske. Pogotovo bi predstavu trebali pogledati učenici osnovnih te srednjih škola Zadarske županije, kao i djeca iz zadarskih vrtića, što je činjenica o kojoj bi računa mogli povesti i ravnatelji svih tih škola i ustanova. Jer, ako ćemo pravo, jedna je Pepeljuga, jedna i jedina.