Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tko i što brani kazališnoj udruzi Igrajmo se? (FOTOGALERIJA)

29.04.2016. 22:00
Tko i što brani kazališnoj udruzi Igrajmo se? (FOTOGALERIJA)


Kazališna udruga Igrajmo se odigrala je još jednu svoju  premijernu predstavu i to, dakako, u HNK Zadar. U komadu pod naslovom “Tko i što brani” na pozornici se izmijenilo gotovo devedeset  djece, koji su bili podijeljeni u četiri dobne skupine.
Djeca i njihov život glavna su okosnica predstave. Pratimo ih  od prvog odlaska u školu, do odrastanja u mlade ljude spremne za ovaj veliki  svijet. Autorica teksta i redateljica Lucija Bajlo stavila je pred nas niz  malih trenutaka, isječaka iz života, onih sitnica koje nam život čine  životom. Predstava je zamišljena kao mozaik, u kojem se slažu životni  problemi, izazovi, svakodnevica. Kroz čitavu predstavu spajaju se simbolička i tematska razina. Vidjeli smo još jednu uspješnicu ove kazališne udruge, koja dugi niz godina njeguje rad s djecom, te ih je u ovoj  predstavi afirmirala na najbolji mogući način.
Producentica predstave je Matija Šango Šimurina, kostimografkinja  Klara Ivanović (modni atelje Carol), scenograf John Čolak, majstor svjetla Ivo Nižić, majstor tona Luka Klečina, a plesnu koreografiju potpisuje  Tajana Cvjetković. Vizažistice su učenice Obrtničke škole Gojka Matuline. Plakat je grafički oblikovao Ivan Šarlija, maturant Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.