Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Iva Dunatov pročelnica Državnog inspektorata u Zadru

30.04.2019. 11:46
Iva Dunatov  pročelnica  Državnog  inspektorata u  Zadru


Inspektorica za trgovinu Državnog inspektorata, Iva Dunatov, uskoro bi trebala biti imenovana za pročelnicu zadarske ispostave.  Dunatov već godinama u ispostavi radi kao inspektorica za trgovinu, a  prema informacijama iz vladajuće stranke, nakon novog ustrojstva ove  državne ustanove trebala bi preuzeti i čelnu dužnost. 
Dunatov je javnosti poznatija kao gradska vijećnica HDZ-a i jedna je  od mlađih uzdanica vladajuće stranke koja je  isticala u njenom radu te  se i očekivalo kako će dobiti jednu od funkcija u državnim ustanovama.  Inače je predsjednica temeljnog ogranka HDZ-a Poluotok, no zanimljivo  je da se nije kandidirala na nedavnim izborima za ovaj kvart, u kojima je  na kraju pobijedio kandidat Zadarskog bloka, Frane Brajković. To je ujedno i stranačka zamjerka njihovoj članici koja je na zadnjim kvartovskim  izborima u prosincu prošle godine izgubila Poluotok, kojim je dotad vladao HDZ.  
Kada smo je jučer kontaktirali vezano za njezino imenovanje, kazala  nam je kako službene informacije ne mogu davati jer čekaju provedbu  novog ustrojstva. 
– Zakon o državnoj upravi stupio je na snagu 1. travnja, s obavezom da  se u roku od 60 dana donese uredba o unutarnjem ustrojstvu te pravilnik  o sistematizaciji u roku od 30 dana, kaže Dunatov. 
Po ovom bi ustroju Zadar trebao biti ispostava ureda Državnog inspektorata u Splitu te tek treba vidjeti koje će promjene u radu ove ustanove donijeti novoimenovani glavni državni inspektor, HDZ-ov Andrija  Mikulić. Kao što je poznato, on je već najavio da će objedinjavanje djelatnosti i kriterija inspekcijskih nadzora od 1. travnja onemogućiti primjenu dvostrukog standarda i selektivnu interpretaciju zakona i propisa,  čemu smo, prema njegovim riječima, dosad svjedočili. 
No, ponajprije treba vidjeti kako će se ove izmjene odraziti i na rad inspektora u Zadru, budući da će Državni inspektorat od 1. travnja objedinjavati sve inspekcijske poslove  koje je dosad provodilo čak 17 inspekcija  unutar osam ministarstava.