Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

LUKA MODRIĆ Jako volim biti doma, ali ovo je drugačija situacija

30.04.2020. 08:29


Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić rekao je u utorak navečer kako u kući u predgrađu Madrida čeka da prođe izvanredno stanje zbog koronavirusa te da jedva čeka povratak treninzima u Real Madridu.
– Sve je dobro, u kući smo. Osim dnevnih treninga, koje rade i ostali igrači, koristim ovo vrijeme kako bih pomogao djeci sa zadaćom i supruzi u kuhinji. Ali samo asistirajući joj i dodajući joj stvari – rekao je 34-godišnji Modrić poručivši da mu kuhanje i takve stvari nisu bliske.
– Ali napravio sam palačinke. I to dobro – dodao je u video razgovoru sa suigračem Sergijem Ramosom objavljenom na društvenim mrežama.
Igrači Real Madrida se od 13. ožujka nalaze u svojim luksuznim vilama u sjevernom predgrađu Madrida gdje individualno vježbaju. Natjecanja su do daljnjeg odgođena.
– Jako volim biti doma, ali ovo je drugačija situacija, pa nije lako. No, vidi se svjetlo na kraju tunela te se nadam kako ćemo se uskoro vratiti u normalu. Sada je važno biti discipliniran i ostati u kući, slušati što govori vlada. Nadam se da će ovo završiti što je prije moguće ali zdravlje je uvijek na prvom mjestu.
Premda je u Španjolskoj u utorak broj novooboljelih od koronavirusa porastao 0,6 posto, što je najmanja dnevna stopa od izbijanja pandemije, premijer Pedro Sánchez je najavio produženje izvanrednog stanja do 25. svibnja.
– Zatražit ću (od parlamenta) produženje za dodatnih petnaest dana kako bismo definitivno prešli u novu fazu – rekao je Sánchez u televizijskom obraćanju nakon sastanka s ministrima.
Španjolska je s 210.773 inficiranih stanovnika zemlja s najviše oboljelih u Europi. Vlada je uvela jedne od najstrožih mjera na kontinentu. Oko 47 milijuna stanovnika već je mjesec i pol dana zatvoreno u svojim stanovima pa je širenje virusa prigušeno. Posljednja tri dana dnevna stopa novooboljelih je ispod 1 posto. Stanovnici smiju izaći jedino u trgovine s hranom, ljekarne, bolnice, kioske, banke, benzinske postaje te kako bi kratko prošetali psa ispred zgrade. Na posao odlaze samo oni u nužnim zanimanjima poput proizvodnje i distribucije hrane, struje i plina te radnici u industriji i građevini. Sánchez je rekao kako bi se krajem lipnja Španjolska mogla vratiti u »novu normalnu situaciju«.